Ring Magazin

Péntek, 2018. December 14.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport A 25 évvel ezelőtti barcelonai játékok magyar hőseit ünnepelték

A 25 évvel ezelőtti barcelonai játékok magyar hőseit ünnepelték

E-mail Nyomtatás PDF

A 25 évvel ezelőtti, barcelonai nyári olimpiai játékokon sikeresen szereplő magyar sportolókat köszöntötték csütörtökön este.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának közös rendezvényén Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke köszöntőjében emlékezetett arra, hogy a magyar csapat 1992-ben a 11 arany-, 12 ezüst- és 7 bronzéremmel olyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amely Helsinki mögött a második legeredményesebb szereplés a nyári olimpiákon. Az elnök hozzátette: a vasfüggöny lebontása után ez volt az első olyan ötkarikás játékok, amelyen már a teljes függetlenségét visszanyerve vehetett részt Magyarország. Végül Kulcsár Krisztián elárulta, számára ez volt az első olimpia, amelyen versenyzőként részt vett, egyben ehhez fűzik a legszebb személyes emlékek.

Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja beszédében kiemelte, három bojkottált olimpia után - Moszkva, Los Angeles és Szöul - Barcelonában teljes és egyben békés játékokat rendeztek. A magyar delegációt MOB-elnökként első nyári olimpiáján vezető sportdiplomata külön hangsúlyozta, hogy a játékokon a magyar olimpiai család is teljes létszámban vehetett részt, így 19 sportágban összesen 217 sportoló indult, akik a nemzetek pontversenyében nyolcadik helyet szerezték meg.
"A csapat tagjai között olyan nagyszerű emberek voltak, akik azóta fényes karriert csináltak" - utalt Schmitt többek között Kulcsár Krisztiánra, a sportállamtitkár Szabó Tündére és az olimpiai bajnokok klubját vezető Nébald Györgyre.
Az ünnepségen videofelvételeken felidézték a magyar aranyérmek születését, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, Repka Attila, Farkas Péter, Kovács Antal, Ónodi Henrietta, Szabó Bence és a női kajaknégyes diadalát. Végül a barcelonai magyar érmesek közül a jelenlévők felmentek a színpadra és együtt koccintottak az egykori eredmények emlékére.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 315 vendég böngészi

bav logo kicsi banner