Close

CipőFűzők a Néprajzi a Múzeumban

neprajz.document 001

CipőFűző címmel nagyszabású családi napot rendeznek a Néprajzi Múzeumban, november 5-én, vasárnap a Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül című időszaki kiállításukhoz kapcsolódva. A családi nap az utolsó ilyen típusú esemény a múzeum jelenlegi épületében költözésük előtt. Az eseményre várják a családokat, gyermekeket és felnőtteket egy időn és téren átívelő utazásra, mezítláb és lábbeliben. A Néprajzi Múzeum márciusban nyílt nagyszabású tárlata, a Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül című kiállítás hamarosan bezár, így ezért is invitálják látogatóikat a különleges közösségi napra.

„Még ezer titok vár megfejtésre, és a sok különleges lábbeli felpróbálása is egyedülálló élményt tartogat. Ezen a napon mindenkiből lehet cipőtervező, meseszereplő, néprajzkutató, épületfelfedező” – olvasható az ajánlóban. A programok között megtalálható séta a Múzeumpalotában, Cipőmese, bemutatják a kiállítás „sztár” lábbelijét, valamint különleges tárlatvezetést tartanak kurátorok és múzeumpedagógus közreműködésével.

A játékos lábbeli-meghatározás alkalmával a látogatók kitalálhatják ki hordta, mire használták, a világ mely tájáról származnak a Néprajzi Múzeum gyűjteményében található különleges lábbelik, amelyeket csak erre az alkalomra mutatnak be a közönségnek.

neprajzi003A lábbelik valós élete címmel Fülöp Hajnalka muzeológus gondolatait ismerhetik meg az érdeklődők, majd Kovács Attila világbajnok cipész bemutatója következik. A miskolci cipészmester számos alkalommal nyűgözte le a zsűrit a legrangosabb nemzetközi versenyeken. Most a nagyközönség is találkozhat néhány kiemelkedő munkával és érdekességgel. A folyamatos programok között lesz Kovács Attila cipészmester munkáinak megtekintése, beszélgetés, cipőtervezés, kézműves foglalkozás, valamint keresőjáték a kiállításban felfedezőlappal. Egy cipő története címmel közösségi alkotás valós és kitalált történetek szálaiból szőve, Mibe léptél? címmel pedig Játékos felfedezőpálya várja a látogatókat. Az utolsó programok 14 órakor kezdődnek.

A Néprajzi Múzeum Bocskor, csizma, paduka – kalandozás a lábbeli körül című időszaki kiállítása hat kontinens több mint háromszáz lábbelijén: cipőkön, sarukon, getákon, mokaszinokon keresztül mutatja be a lábbelik kultúrtörténetét. A tárlat november 30-ig látogatható.

Néprajzi Múzeum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top