Close

Genderék sikeres tesztnapot teljesítettek!

aaaaabba

Már pénteken is motorzajtól volt hangos a Hungaroring, a gyorsasági autós bajnokság kollektív tesztekkel indította a záróhétvégét. A formaautós mezőnyben természetesen ott köröztek a Gender Racing Team pilótái is, a csapat a megszokott két fő mellett egy új versenyzőt is avatott.

 

Kovács József 19 éves versenyző ezidáig a gokartozás világában tekergette a kormányt, ahol a megfelelő tempó mellett szép eredményekkel is rendelkezik. A fiatal pilóta a tesztnapon még nem pattanhatott autóba, de nagy várakozással tekint a hétvége elé.

„Formaautóval ez lesz a második találkozásom, ezelőtt egy Formula BMW-vel mentem csak, ami bár nyitott karosszéria, mégis teljesen más kávéház. Igyekszem majd felvenni a ritmust, nagyon várom már az éles találkozást a Formula Renault-val!”

Rónai Tamás minden lehetőséget kihasznált, hogy pályán lehessen. Kellet is a kilométer, hiszen a pályán uralkodó szél, a hideg aszfalt és a trükkös szállingózó falevelek nem könnyítették meg a versenyzők helyzetét.

 

abbaaab

 

„Remek tesztnapon vagyunk túl, nagyon elégedett vagyok! Minden gördülékenyen ment, számos beállítást kipróbáltunk. A srácok keze alatt égett a munka és bizony nekem is sokat kellett dolgoznom a volán mögött, de a nap végére odaértünk, ahová terveztük. Nagyon sokat segít, hogy egy Renault Eurocup soroztaban jártas mérnök is segíti az ambícióinkat. Csak saját magunkra figyelünk – egyben már a jövő évre is készülünk – és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy olyan magabiztosan mentem ma a Hungaroringen, mint talán még soha!”

Stern Roland is kollégájához hasonlóan cselekedett, igyekezett minél több tapasztalatot gyűjteni a pálya állapotáról. A bajnokesélyes versenyző egész nap elszántan dolgozott versenymérnökével, Rónai Tamáshoz hasonlóan sokat bújták az autót, a beállításokat optimalizálandó.

 

aaaaabaaaa

 

„A nap elején elindultunk egy közepes, mondhatni alapbeállítással, használt abroncsokkal. Ennek megfelelően a futott köridők is közepesek voltak. Aztán ahogy haladtunk a teszt vége felé, nem hogy jobb lett, sokkal inkább romlott az összkép. Hiába váltottunk frissebb szett abroncsokra, próbáltunk ki más-más beállítást, nem sikerült gyorsulnunk. Ebben persze benne van a pálya idővel fokozatosan romló állapota is. Ezzel együtt nagyon várjuk a holnapot.”

Nem a Gender Racing Teamről beszélnénk, ha Gender Tamás csapatvezető nem készült volna valamilyen különlegességgel a záróforduló alkalmából. Péntek délben a csapat box-át egy kisiskolás csoport lepte el, akik miután megkapták a személyre szóló kis szuveníreket, a garázsban is látogatást tettek.

A versenyautóktól tátott szájú kicsiket elnézve egyetlen kérdés ugrott csak be: nekünk miért nem volt sohasem ilyen osztálykirándulásunk?

Folytatás holnap, amikor is már élesben, értékes pontokért megy majd a bajnoki véghajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top