Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Március 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Múltidő FBI-szakértő keresi Anne Frank elárulóját

FBI-szakértő keresi Anne Frank elárulóját

E-mail Nyomtatás PDF

Egy nyugalmazott FBI-ügynök és egy nagyobbrészt holland szakértőkből álló csapat vizsgálatot indított, hogy kiderítse, ki árulta el Anne Frankot és családját a második világháború alatt - írja a DutchNews.

Vince Pankoke elmondta, hogy a fel nem derített bűneseteknél alkalmazott tudást és szakértelmet használja, amit csupán az utóbbi évtizedben fejlesztettek ki annak érdekében, hogy kiderítsék, hogy a nácik hogyan jutottak el a Frank családhoz a rejtekhelyükön Amszterdamban, a Prinsengracht-on.
Mostanáig a legtöbb vizsgálatot írók, újságírók és / vagy történészek végezték, de soha nem egy törvényszéki nyomozókból álló csoport, akik a fel nem derített bűneseteknél alkalmazott technikákat alkalmazzák, és akiket mesterséges intelligencia támogat "- állítja a nyomozócsoport honlapja.
Az 59 éves nyomozó a Volksrant című lapnak egy interjúban elmondta, hogy inspirálta a rejtély, miután egy holland rendőrtiszt elmesélte azt egy hollandiai művelet során, néhány évvel ezelőtt.
Miután visszavonult az elmúlt évben, most úgy döntött, hogy végére jár az ügynek. Már új nyomok is felbukkantak - mondta el a lapnak.
"Idén találtam egy jegyzéket az amszterdami Gestapo informátorokról egy washingtoni irattárban - mondta el Pankoke. A férfi azt is reméli, hogy a nagymennyiségű adat új útvonalakat fog megnyitni a vizsgálatban. "Levéltárak vannak szerte a világban" - mondja.
"És a régi kutatásokból származó összes információt soha nem illesztették össze."
Még ha a projekt - amit remél, hogy teljesít Anne és családja felfedezésének 75. évfordulójára - nem is ad választ "új történeteket és bepillantást fog adni" - mondta el Pankoke a Volksrantnak.

Elméletek

Számos elmélet létezik azzal kapcsolatban, hogy ki árulta el 1944 augusztusában, hogy Anne Frank és hét másik ember elrejtőztek.
Az Anne Frank Ház tavaly év végén azt közölte, hogy a családot véletlenül találták meg, és nincs bizonyíték arra, hogy elárulták őket.
Az állítás egy új kutatáson alapult, amely azt vizsgálta, hogy eredetileg miért a Prinsengracht utcai irodán ütöttek rajta. Felveti, hogy az illegális foglalkoztatás és az ételkuponnal kapcsolatos csalás szerepet játszott a rajtaütésben, és vezethetett Anne Frank felfedezéséhez és letartóztatásához.
2015-ben, Bep Voskuijl életrajza - aki egyike volt a Frank család segítőinek mialatt ők a titkos épületszárnyban éltek Amszterdamban - azt sugallja, hogy lánytestvére (aki kollaboráns volt) beszélhetett a németeknek a rejtekhelyről.
Anne Frank 1945 februárjában vagy márciusában halt meg tífuszban a hírhedt bergen-belseni koncentrációs táborban.


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 166 vendég böngészi

bav logo kicsi banner