Ring Magazin

Szerda, 2019. Január 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Gazdaság Béke? Tárgyalás

Béke? Tárgyalás

E-mail Nyomtatás PDF

haborukorea001Hibbant vén trogyli, elmebeteg, megalomán, Mr. Gonosz, Kis Rakétaember - a világ nagypolitikájának szavai voltak ezek az elmúlt napokban. Ha mindez egy óvodában történik, intés jár az ilyen viselkedésért. A világ két atomhatalmának vezetői így rivalizálnak jelenleg. Észak Korea és az USA elnöke, egymást sértegeti és a világot fenyegeti a nyilvánosság előtt. Oroszország béke tárgyalásokat sürget, az Europai Unió azonali szankciókat.

Észak-Korea már csak néhány lépésre van attól, hogy atomhatalommá váljon - hangoztatta Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés általános vitájában szombaton New Yorkban. Ri Jong Ho szerint a phenjani rezsim végső célja, hogy hatalmi egyensúlyba kerüljön az Egyesült Államokkal. Hozzátette: kilátástalan abban reménykedni, hogy Észak-Korea egy hajszálnyit is változtat álláspontján a szigorúbb szankciók következtében. Ettől függetlenül a külügyminiszter kijelentette: Észak-Korea felelős atomhatalom, amely csak akkor használ nukleáris fegyvert, ha támadás éri.

Donald Trump ezt követően a Twitteren reagált és kis- rakétaembernek nevezte az Észak Koreai államfőt. Mire Észak-Korea hangsúlyozta: elkerülhetetlenné válik, hogy rakétáink meglátogassák az Egyesült Államok teljes szárazföldi területét. Hadüzenetnek tekintik Trump országukat fenyegető üzeneteit. A külügyminiszter szerint országa "könyörtelen megelőző intézkedéseket" fog tenni, ha Washington vagy vazallusai "le akarnák fejezni" a phenjani főhadiszállást vagy az észak-koreai hadsereg vezetését.K ijelentette: Trump öngyilkos küldetésben van.

Az amerikai elnök az ENSZ-közgyűlésben pontosan ugyanezt állította a phenjani rezsim vezetőjéről. Szerinte amennyiben ártatlan amerikaiak esnének áldozatul a két ország konfliktusában, ezért teljes mértékben Észak-Koreát terhelné a felelősség.

Oroszország minden érintett felet arra szólít fel, hogy térjenek vissza a tárgyalóasztalhoz - közölte az orosz külügyminisztérium. Véleményük szerint ez az egyetlen eszköz a Koreai-félszigeten kialakult válság rendezésére.

Szankciókat sürgetett Észak-Korea ellen vasárnapi közös nyilatkozatában a német kancellár és a francia elnök. Angela Merkel és Emmanuel Macron a Berlinben közzétett állásfoglalásban hangsúlyozta, hogy a nemzetközi közösségnek haladéktalanul reagálnia kell a nemzetközi jogot súlyosan sértő újabb észak- koreai kísérleti robbantásra. Az ENSZ Biztonsági Tanácsa és az Európai Unió részéről haladéktalan válaszra van szükség – hangsúlyozta a nyilatkozat.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 261 vendég böngészi

bav logo kicsi banner