Close

Hidrogénbomba?

eszakkorea001

 

Magyarországon is érzékelhető volt a vasárnap hajnali Észak-koreai atomrobbantás. A paksi mérőműszerek 12 perccel a föld alatti robbantást követően, 03:42 perckor jeleztek.

Pakson, az atomreaktor biztonsága érdekében van szükség olyan érzékenységű műszerre, amely az Észak-koreai robbantás hullámait is képes volt érzékelni. Az ázsiai térségben, két földrengést regisztráltak a robbantás következményeként. A kínai földrengéstani intézetben  4,5-6,1 közötti földmozgásokar mértek, lakatlan területeken. A CNN véleménye szerint, az atomkísérletet Kim Dzsung Un, elnök szándékosan időzitette szeptember elejére, ezzel demonstrálva a nemzete előtt, szeptember 9. ugyanis a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság egyik legnagyobb ünnepe, a koreai szocialista állam kikiáltásának évfordulója, 1948 óta. Kim Dzsung az állami televízióban is ezt a hírt sugároztatta: a robbantás Észak-Korea erejét, atom nagyhatalmát igazolja. Az ország nemzeti mottójához mérten: „kangszongdeguk”, azaz az erőteljes és virágzó nemzet. 

CNN híreiben kiemelte: azt, hogy valóban hidrogénbomba robbant-e nem lehet még biztosan tudni. Szakértők sajnos sem kizárni, sem megerősíteni nem tudják még az Észak-koreai bejelentést. 

Forrás: CNN , MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top