Close

Pink Anyu a Szigeten

pinkanyucimlap

 

A mínusz egyedik nappal megkezdődik a 25. Sziget fesztivál Budapesten, a Nagyszínpadon ma Pink a sztárfellépő, de lesznek koncertek előtte több helyszínen, a Magic Mirror Sátorban például Somló Cirqsz címmel a tavaly elhunyt Somló Tamás emlékére tartanak zenés estet. A Nagyszínpadon először a Lóci Játszik zenekar (mint a Nagy-Szín-Pad! idei győztese), majd a Szigeten immár sokadszor hallható bosnyák Dubioza Kolektiv zenél. 19 órakor tapsrúd partyt rendeznek, majd a kanadai Billy Talent lép fel közvetlenül Pink előtt, aki este fél 10- kor kezd.

1993 óta minden évben néhány napra felbukkan Budapestnél a Duna vízéből egy sziget, ahol ugyan vannak szabályok, de mégis egy másik világ kapui nyílnak meg: a kor közösségi élményei esszenciális erejűek és a mindennapi élet bizonyos korlátai pedig látótávolságon túlra kerülnek ” – írták a Szigetfesztiválról nem régiben. Az elmúlt 25 év élményeiből és kalandjaiból, júliusban nyílt kiállítás a Robert Capa Centerben, melyet a fesztivál két alapítója, Gerendai Károly és Müller Péter Sziámi nyitottak meg. 

szigetfeszt

( A Sziget adatai 25 év alatt: 43 ezer belépőről 496 ezer főre emelkedett a látogatók száma ) Fotó: MTI

A Sziget első sztárfellépője idén, Pink. A punk Anya, a két gyermekes, többszörös Grammy díjas énekesnő délután már megérkezett a hajógyári helyszínre. Az erről készült videót meg is osztotta rajongóival a közösségi oldalán. Az előzetes hírek szerint a 38 éves előadó hatalmas show műsorral készül a mai esti fellépésére Budapesten.

pinkmother001

Pink – 2000 óta a legsikeresebb énekesnők között tartják számon, ma már két gyermekes édesanya, imádja gyermekeit és az anya szerepet. Foto: Pink Twitter Site

Pink, Alecia Beth Moore néven látta meg a napvilágot, 1979. szeptember 8- án, a Pennsylvaniaban Judy Moore ápolónő és James Moore, Jr. katona lányaként. Édesapja katolikus, édesanyja zsidó vallású. Ősei Írországból, Németországból és Litvániából vándoroltak ki Amerikába. Doylestownban nőtt fel ahol a Kutz Általános Iskolában, a Lenape Középiskolában és a Central Bucks West Középiskolában tanult. Édesapja mindig énekelt neki gitár kísérettel, ezért már akkor eldöntötte, hogy amikor felnő, rocksztár lesz. Pink zenéjére nagy hatással bír Bette Midler, Janis Joplin, Steven Tyler, Kyisha Hunt, Jecyra Selvie, Tyriyona Bender, Madonna, Billy Joel, az Indigo Girls. Alecia már gyermekkorában elkezdte képezni a hangját, mivel születésekor asztmát diagnosztizáltak nála, amitől évekig szenvedett. Tizenéves korában kezdett el dalszövegeket írni, melyekkel ki akarta fejezni az érzéseit. 14 évesen kezdett el fellépni philadelphiai klubokban. Két évvel később, 16 éves korában csatlakozott egy atlantai R&B együtteshez a Choicehoz, melynek tagja volt még a ZOEgirl nevű keresztény lánybanda egyik volt tagja Chrissy Conway is. Az együttest a LaFace Records szerződtette le, mellyel 1996-ban elkészítették a Key to My Heart című dalt, mely a Kazaam című film egyik betétdala lett. A Choice készített egy albumot is, de miután feloszlottak az albumot sem adták ki. Az együttes feloszlása után Alecia szólóénekesként maradt a LaFace alkalmazásában, ahol megkapta a Pink művésznevet. 2000 áprilisában jelent meg Pink első albuma Can’t Take Me Home címmel, melynek producerei Babyface és Steve Rhythm voltak. Az album az USA-ban kétszeres platinalemez lett és világszerte 5 millió példányt adtak el belőle. Az album első két kislemeze a There You Go és a Most Girls bekerült az amerikai Billboard Hot 100 slágerlista Top 10 kislemeze közé.

 

Forrás: Sziget, Robert Capa Center, Wikpedia

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top