Close

Égett a Hortobágy

hortobagytuz02

Az aljnövényzet kapott lángra és 1000 hektárnyi terület égett hatalmas lángokkal a Hortobágyon. A tűz csütörtökön kezdődött és pénteken délelőtt sikerült megfékezni. Több honvédségi helikopter is segédkezett az oltásban.

Lakott területet szerencsére nem vesztélyeztetett a tűz, ám 1000 hektárnyi nádas és füves terület a tűz martalékává vált, 600 szarvasmarhát pedig biztonságos helyre kellett terelni a hortobágyi tűzvészben. A Nagyiván körzetében felcsapó lángokat sok órányi küzdelemmel sikerült megfékezni. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, és a Honvédség 2 mentőhelikopterére is szükség volt. A szolnoki katonai bázisról érkező MI-17-es gépek egyszerre, egyenként 3000 liter vizet voltak képesek a tűz helyszínére szállítani. Az oltásban a katrasztrófavédelem munkatársai is részt vettek. 
A tüzet péntek délelőtt megfékezték, azóta drónokkal mérik fel a károkat és az újbóli kialakulást igyekeznek meggátolni úgy, hogy a területet folyamatosan körbe locsolják, nehogy bárhol izzás alakulljon ki, amely újból belobbanthajta a tüzet. 

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top