Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Március 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Anna-bál 2017

E-mail Nyomtatás PDF

annabal2

1825. július 26-án, a szépéges Anna-Krisztina első bálján ismerkedetett meg férjével, Kiss Ernő, huszárkapitánnyal, a szabadságharc későbbi vértanú halált halt tábornokával. Édesapja, lánya tiszteletére, saját fogadójában Balatonfüreden rendezte meg az első Anna-bált. Romantika, báj, kellem és a történelem egyszerre van jelen azóta is az eseményen.    

A legszebbek kiválasztása már hagyomány Balatonfüreden, az Anna-napi bálon. Idén a Grand Hotelben tartott rendezvényen, a 15 legtöbb szavazatot kapott hölgyből választott a zsüri. Pontjaik alapján  Barna Dorina, 18 éves balatonfüredi lány lett a 192. Anna-bál szépe. Első udvarhölgye a szintén 18 éves Schütz Annamária Kinga, második udvarhölgye pedig a 17 esztendős Kiss Kíra Dalma lett. A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kapott emlékül. A bál legszebbjei a tradiciókhoz híven, másnap, lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indultak a városban.

annabalfured2017

( A legszebbek: (balról) Kiss Kíra Dalma III., (középen) Barna Dorina I. és ( jobbról) Schütz Annamária Kinga II.) 

 

MTI alapján


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 157 vendég böngészi

bav logo kicsi banner