Close

Aranyremények estére

hosszu rajt

Hosszú Katinka a legjobb, Verrasztó Dávid a harmadik idővel került az esti 400 méter vegyes fináléjába a Budapesten zajló vizes világbajnokságon. Férfi vegyes váltónkért ugyancsak izgulhatunk a grandiózus esemény zárónapján.

Utolsó napjához érkezett a 17. FINA vizes világbajnokság. Ma délelőtt csupán négy szám, a férfi és női 400 méter vegyes, illetve a két nem vegyes váltóinak selejtezőit bonyolították le. A női vegyes második futamában Jakabos Zsuzsannáért szurkolhattak a magyar nézők. Zsuzsa a vb végére kicsit elfáradt, küzdött becsülettel, de futamában is többen megelőzték, így kevés esélye maradt a döntőre, ahová csak a nyolc legjobb idő kerülhetett. A következő futamban nagy esélyesünk, Hosszú Katinka rajtolt. És ha már esélyes volt, valóra is váltotta a magyar közönség reményét: a legjobb idővel került az esti döntőbe. Jakabos összesítésben a 12. helyen végzett.

A férfiak hasonló száma következett, ahol eggyel több futamot rendeztek a több induló miatt. A harmadikban Gyurta Gergely volt érdekelt. Nyíltvízi úszónk nevezési idejétől elmaradva futamában a nyolcadik helyen végzett, ezzel elúszott számára a továbbjutás lehetősége. Az utolsó futamba kapott besorolást Verrasztó Dávid, aki kizárólag erre a számra nevezett a világbajnokságon. Pillangón tartotta a lépést a japán Haginoval, háton beérte, mellen pedig faképnél hagyta nemcsak a japánt, hanem az egész mezőnyt. Gyorson már csak előnyét kellett megtartania, magabiztos úszással a harmadik legjobb idővel került a legjobb nyolc mezőnyébe. Mivel a japán Seto és az amerikai Kalisz is döntőbe került, létrejött a nagy visszavágó, hisz két éve Kazanyban ez a három versenyző végzett a dobogón.

lili lali egyutt

A női 4×100 méteres vegyes váltó Burian, Sztankovics, Szilágyi, Molnár összeállításban vágott neki a távnak, többek között Ausztrália, Kanada és Nagy-Britannia legjobbjaival. Burian Kata nagyon jól tartotta a lépést az élmezőnnyel, Sztankovics Annára viszont ráúsztak a finnek. Szilágyi Liliána hatalmasat úszva felhozta a csapatot a harmadik helyre. A salsás videójáról is elhíresült Molnár Flóra nagy harcban volt a harmadik helyért, végül negyedik helyen hozta be a csapatot. Molnár olyan légszomjjal küzdött, hogy társainak kellett kitámogatni a csarnokból. A 4:03.08 perces eredményünk több mint nyolc másodperccel lett jobb, mint nevezési időnk. Ám hiába minden erőfeszítés és az önmagunkhoz képest jó eredmény, a másik futam erősebb iramban zajlott, lányainkat megelőzték az ausztrálok és meglepetésre a csehek is, így 10. helyen zártunk.

A férfiaknál váltónk a legszebb eredményeinket elérő ifjainkból állt, kiegészülve a bizonyítani vágyó, s egyébként is legjobb mellúszónkkal, Gyurta Dániellel. Bohus Richárd remekül kezdett, harmadik helyen váltott, következett Gyurta, aki mindent beleadott, hajrázott is, de visszacsúszott az ötödik helyre. A 100 pillangón ezüstérmet szerző Milák Kristóf hatalmas karcsapásokkal próbálta csökkenteni a hátrányunkat, de a mellettünk haladó fehéroroszok csak nem akartak fáradni. Kozma Dominik szerencsére hatalmas formában úszik az egész világbajnokságon, klasszisokkal jobb volt, mint a fehéroroszok befejező embere Macsekin, akit sikerült lehajráznia és végül a negyedik helyen csapott a falra. Nem mellesleg Dominik – repülőrajttal – 47.41-et repesztett! A 3:33.35 perces időnk a hatodik legjobb eredmény, így váltónk ott lehet az esti döntőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top