Close

Laller – „Csak az elvégzett munkában hiszek!”

aaaaaaaaa

Egy rövid pauza után Bulgáriában folytatódik tovább Horváth Lajos felkészülése. A Dakarra készülő váci motoros természetesen két verseny között sem unatkozott, egy jótékonysági rendezvény fővédnöki teendőit látta el, valamint szponzori meghívásoknak tett eleget.

 

„Három nap alatt 526 kilométert fogunk teljesíteni. Pénteken indítunk a prológgal, majd szombaton és vasárnap le is toljuk az össztávot. Ebből mindössze 30 km zajlik majd aszfalton, a többi terep, földút és jó minőségű murvás talaj – legalábbis ezt ígérik a szervezők. A román-bolgár határtól startol majd el a mezőny, mindössze 100 km-re Bukaresttől. A cél most is a felkészülés a nagy versenyre, így az eredmény másodlagos. Versenyszituációban napi lebontásban 126 – 274 – 126 távot kell megcsinálni, ezért úgy gondolom, a bolgár rally remek edzési lehetőség lesz!

 

aaaaaaaaa1

 

Továbbra is azt tartom a legfontosabbnak, hogy minél több rutinnal vértezzem fel magam. Bulgáriában is a monotonnak tűnő, „mindennap ugyanúgy teszem a dolgom a külvilág teljes kizárásával” vezérelvét követem. Ez a kulcs egy hosszú távú kihívásra történő felkészülés során, és én csak az elvégzett munkában hiszek!” – mondta el a már Bulgáriában tartózkodó Dakaros.

 

aaaaaaaaa2

 

Az előző hétvégét is a nyeregben töltötte Laller, a Duna Maratont teljesítette. Régi vágya volt ez a megmérettetés, és ha még csak kerékpárról van is szó, minden két keréken töltött pillanat segíti az elmondottak megvalósításában. A Dakarig vezető út hosszú, de már az első lépéseken túl van a pilóta, és a Hungarian Baja után minden felgyorsul majd. „Versenyről versenyre haladunk, felépített koncepció szerint!” – zárta mondandóját elszántan Horváth.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Kép: Juhász Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top