Close

Viktor, te fantasztikus!

magyarok

A hölgyek után a férfiak is kiütéses győzelmet arattak a vízilabda küzdelmek nyitónapján a budapesti vizes világbajnokságon. A magyar csapat Nagy Viktor kapus vezetésével zseniálisan védekezett, elől pedig szebbnél szebb gólokkal örvendeztette meg a Hajós Alfréd uszodát megtöltő publikumot.

A férfiak mérkőzésén ugyanúgy teltház volt, ahogy a hölgyek első mérkőzésén. A találkozót megtekintette Áder János köztársasági elnök is, aki Kemény Dénes, korábbi szövetségi kapitány társaságában izgulta végig a magyarok nyitómeccsét. S az államfőnek eleinte volt is miért idegeskednie, hiszen bár a mieink kiválóan védekeztek, elől nem tudtak megfelelően koncentrálni, így míg mi csak kapufákig jutottunk, addig az „auszik” Edwards révén megszerezték a vezetést. Nagy Viktor kiválóan védett, mindent fogott, amit lehetett, így egy időkérés után végre sikerült rendezni a sorokat és megszerezni első gólunkat, amikor Vámos bombázott a bal felső sarokba (1-1).

A második negyed újabb Nagy védéssel és egy egészpályás pontos passz utáni Varga góllal indult. A magyar kapus teljesen megbabonázta az ellenfelet, sorra védte az ausztrálok lövéseit, nem egyszer a felső sarokból kitornázva a labdát. Elől Varga szerzett újabb gólt, ennek ellenére a kapufával továbbra sem kötöttek békét a mieink, többször is a léc mentett az ausztrál kapus helyett. Azért a sok kísérletből egy csak beakadt, s mivel a védekezésünk továbbra is eszményi volt, megnyugtató előnyre tettünk szert (5-2).

Nagy Viktoron egyszerűen nem tudtak kifogni az ausztrál csatárok, talán felesleges is leírni, hogy a magyar hálóőr a harmadik negyedet is védéssel kezdte, igaz, ausztrál kollégája sem maradt el tőle. Ötméterest azonban nehéz hárítani, főleg, ha Varga dobja, így a játékrész elején sikerült növelni előnyünket. A helyi műsorközlő tudatta a nézőkkel: Nagy Viktor védési hatékonysága ekkorra már 85 százalékos volt (7-3)!

Két magyar centergóllal indult az utolsó negyed, ez által gyorsan eldőlt, ki nyeri a találkozót, csak a győzelem aránya maradt kérdés. Ami pedig folyamatosan nőtt, a mérkőzés végére teljesen szétestek az ausztrálok (11-3). Török még egy távolról eleresztett pimasz lövést is megengedett magának, természetesen ezen az estén az is bement. A koronát a magyar csapat teljesítményére Manhercz tette föl, amikor egy labdaszerzés és megúszás után lőtt a hálóba. Az utolsó másodperben Nagy Viktor az egész pályát átívelve próbált meg gólt szerezni, lövését az ausztrál portás csak bravúrral tudta kiütni a pipából. Ettől függetlenül kapusunk lett a találkozó hőse, ahogy védett, arra csak egy szó akad: fantasztikus!

Magyarország-Ausztrália 13–3 (1-1, 4-1, 2-1, 6-0)
Hajós Alfréd uszoda: 8000 néző
Gólszerző: Varga Dénes 4, Török 2, Manhercz 2, Vámos 2, Hosnyánszky 1, Mezei 1, Hárai 1, illetve Kayes, Edwards, Younger 1-1

Ha azt írjuk, kínai arany született műugrásban, már meg sem lepődik az olvasó, hiszen eddig már eddig is három aranyat zsebeltek be az ázsiai ország versenyzői a különböző számokban. A győzelmek számát a nők 3 méteres szinkron számában növelték, amelyben szinte tökéletes gyakorlatokat mutatott be a kínai duó. Ahogy este a toronyugró férfi párosnak sem akadt érdemi kihívója, a kínaiak simán nyerték ezt a számot is.

Örömteli, hogy a Magyarországon kevésbé népszerű sportág eseményei sem ásítozó lelátók előtt zajlanak, a magyar párosnak is rengetegen szurkoltak e számban délelőtt, sajnos a Fazekas-Gondos Flóra, Kormos Villő kettősnek ennek ellenére sem sikerült kivívnia a fináléba kerülést. Előbbi sportolónk a verseny selejtezője után úgy fogalmazott: felemelő érzés, élete egyik meghatározó élménye volt hazai közönség előtt ugrani8.

A magyar és külföldi nézők a városligeti műúszó arénát is szinte teljesen megtöltötték, ahol az első hallásra kissé furcsa vegyes páros döntőjét rendezték. És a szurkolóknak jó szimatuk volt, mert meglepetés született: a toronymagas esélyes oroszokat ugyanis legyőzte az olasz duó.

Eredmények
Szinkronúszás,vegyes páros, technikai program
1. Manila Flamini, Giorgio Minisini (Olaszország)
2. Mihaela Kalancsa, Alekszandr Malcev (Oroszország)
3. May Bill, Kanako Kitao Spendlove (Egyesült Államok)

Műugrás női 3 méteres szinkron
1. Si Ting-mao, Csang Ja-ni (Kína)
2. Melissa Citrini-Beaulieu, Jennifer Abel (Kanada)
3. Krisztina Ilinyih, Nagyezsda Bazsina (Oroszország)

17. Fazekas-Gondos Flóra, Kormos Villő

Férfi szinkron toronyugrás
1. Csen Ai-szen, Jang Hao (Kína)
2. Bondar, Minibajev (Oroszország)
3. Hausding, Klein (Németország)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top