Ring Magazin

Péntek, 2019. Február 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Kiállítás Trilógia a Nemzethez

Trilógia a Nemzethez

E-mail Nyomtatás PDF


Az egri csata legfontosabb jeleneteit ábrázolják azok a monumentális festmények, amelyek most Vácra érkeztek. Kakucsi-Csernák Zoltán a Csillagok Születése, Ragyogása és Kiáltása címet viselő alkotásai a Modern Művészeti Gyűjteményben szeptemberig láthatók.


„A képeknek ma is aktuális üzenete van, amikor a magyarok úgy, mint a XVI. században, ma is igyekeznek megvédeni a kulturális értékeket és Európa keresztény hagyományait” – hangsúlyozta Fördős Attila, Vác polgármestere megnyitójában.
A csata egy-egy pillanatát megörökítő nagyméretű alkotások elkészítését egy év kutatómunka előzte meg. Majd ezután a művész újabb egy év alatt festette meg a három különböző jelenetet. Az alkotások az egri csata 460. évfordulójára készültek 2012-ben. Kakucsi-Csernák Zoltán művei bemutatják, hogy egy maroknyi ember hogyan óvta meg az európai kereszténységet.
A művész elárulta, hogy következő munkája szintén egy nagyméretű kép lesz, ahol a világrekordnak számító 13 méter széles és 7 méter magas egybefüggő vásznon a Himnusz fog megelevenedni.
A képek a hazai és világhírű képzőművészek, Salvador Dali, a biatorbágyi rém, azaz Matuska Szilveszter és a Munkácsy díjas Scholz Erik műveivel együtt láthatók.
A Vácott élő műgyűjtő, Papp László Modern Művészeti Gyűjteménye tárlatvezetéssel is megtekinthető. www.vaconline.hu

Bognár Mária            fotó: Modern Művészeti Gyűjtemény


(4 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 162 vendég böngészi

bav logo kicsi banner