Close

Októberben Budapesten koncertezik Sting

sting nyito

A teltházas észak-amerikai, dél-amerikai, mexikói és európai állomások után folytatódik Sting 57th & 9th elnevezésű koncertsorozata. A rock turné, amely jelenleg Ázsiában látható, a nyár folyamán visszatér néhány európai fesztiválra, ősszel pedig újabb városokkal bővül a koncerthelyszínek listája, köztük Budapesttel.

A turnén Sting egy háromfős zenekarral áll színpadra: állandó gitárosával, Dominic Millerrel, Josh Freese dobossal és Rufus Miller gitárossal. Vendégként Joe Sumner és a harmónikaművész Percy Cardona, a The Last Bandoleros tagja is színpadra lép. A budapesti koncertre jegyek a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu. oldalakon keresztül vásárolhatók június 2-tól. Az öt különböző ülő-, álló- és a limitált számú kiemelt állójegy mellett VIP csomagok is vásárolhatók az október 13-án sorra kerülő koncertre. A hivatalos Sting.com rajongói oldal tagjai részére az elővásárlási lehetőség mától él, részletes információk a www.sting.com/tour oldalon.

Sting tizenkettedik szóló stúdióalbuma, a 57th & 9th egy évtized után az első rock/pop lemeze, amely tavaly novemberben jelent meg az A&M/Interscope Records-nál. A tíz dal tükrözi Sting széleskörű zenei és dalszerzői stílusát, kezdve az első kislemez, az I Can’t Stop Thinking About You-tól a kegyetlen Petrol Head-ig és a himnusszerű 50,000-ig. „Sting munkásságának lényege a kivételes zeneszerzői tehetsége; a melódiák, a groove-ok és a jelentős dalszövegek gyűjteménye, amelyek további értelmet nyertek a lehető legmagasabb szintű előadástól. Ez a show megérdemli a kitüntető elismerést” – vélekedett a Stingről a The Telegraph. „Sting nem csupán egy előadó, aki jön és ad egy koncertet. Ő egy alkotó, aki azért jön, hogy művészetet hozzon létre a színpadon” – írta az Alto Voltaje.

Sting, aki nemcsak zeneszerző, énekes, hanem színész, író és aktivista is, Newcastle-ban született, majd 1977-ben Londonba költözött és megalapította a The Police-t Stewart Copeland és Andy Summers társaságában. Az együttes öt lemezt jelentetett meg, hat Grammy-, és két Brit Awards-díjat nyertek, 2003-ban a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bekerültek. A zenész további tíz Grammy-, két Brit-, egy Golden Globe-, egy Emmy-díjat kapott a négy Oscar-jelölése (legutóbb a „The Empty Chair” című dalért) és egy Tony-jelölése mellett. Kitüntették a Billboard magazin Century Award-díjával, a MusiCares 2004-ben az Év Emberének választotta. Tagja a Zeneszerzői Hírességek Csarnokának, 2014-ben megkapta a Kennedy Center kitüntetését, utoljára pedig az American Music Award életműdíját. Hihetetlen karrierje során – a The Police-szal és szólóban összesen – közel 100 millió albumot adott el. Sting olyan emberi jogi szervezeteket támogat, mint a Rainforest Fund, az Amnesty International vagy a Live Aid, amelyek megjelennek művészi hitvallásában is. Feleségével, Trudie Styler-rel alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben, hogy megvédhesse a világ esőerdőit és az ott élő őslakosokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top