Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Február 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz Kitekintő XXIII. Jász Világtalálkozó

XXIII. Jász Világtalálkozó

E-mail Nyomtatás PDF


Idén Jászladányba hív Lehel kürtje június 23-25. között. A nagyszabású eseményt a hagyományoknak megfelelően a házigazda település a Jászok Egyesületével közösen rendezi.


A világtalálkozó ünnepélyes megnyitója péntek délután lesz. Ekkor adják át a nagyközség központjában a pihenőparkot, ahová a testvértelepülés Csikrákostól kapott székelykapun át lehet bejutni és itt avatják fel a Nemzeti összetartozás emlékművét is. Kiállítások nyílnak és könyvbemutató is lesz. Este az Ismerős Arcok együttes ad koncertet.


Szombat reggel a jászok főpapi szentmiséjét dr. Ternyák Csaba egri érsek celebrálja a Sarlós Boldogasszonyról elnevezett római katolikus templomban. Ezt követi a jász települések díszes felvonulása huszárokkal, történelmi zászlókkal 1,6 kilométer hosszan. A díszünnepségen adja át az idei Jászságért díjat dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke, majd ünnepélyes ceremónia keretében beiktatják az új jász kapitányt, három ágyúszóval köszöntve. Délután hagyományőrző csoportok műsora, este Zséda-koncert várja az érdeklődőket.
A zárónap a gasztronómia és a sport jegyében telik. Lesz jász ízek főzőversenye, virtusvetélkedő, és ezen a napon is fellépnek hagyományőrző csoportok. A jászok nagy találkozóját az Apostol együttes koncertje zárja.
A rendezvény minden programja ingyenes!
Jászladány közúton a 31-es és 32-es úton, vonattal Vámosgyörk és Újszász felől érhető el. Legyen Ön is Jászladány vendége!
Részletes információ a www.jaszladany.hu oldalon. 

Bognár Mária                                                                               


(3 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 36 vendég böngészi

bav logo kicsi banner