Close

Bocsánatot kért a BBC, mert zenés kvízműsorban akarta kitaláltatni egy brutális sorozatgyilkos nevét

Ian Brady és Myra Hindley

Múlt szerdán meghalt Ian Brady, ennek alkalmából az az ötlete támadt az angol közszolgálati média, a BBC egyik helyi adójának, a Radio Leedsnek, hogy zenés kvízműsort rendez, amiben a versenyzőknek popszámokból kell kitalálniuk, hogy kire gondoltak a kvíz kitalálói (Ian Bradyre).

 Hogy ki az az Ian Brady? Az egyik leghíresebb brit sorozatgyilkos, aki társával, Myra Hindley-vel a múlt század hatvanas éveinek közepén legalább öt 10 és 17 év közötti gyereket, fiúkat és lányokat erőszakolt és gyilkolt meg Manchesterben és környékén. A Moors Murdersként ismert gyilkosságsorozat elkövetőit viszonylag hamar elfogták, és két gyerek halála miatt 1966-ban elítélték, de a rendőrség 1985-ben újra megnyitotta az ügyet, miután Brady két további gyilkosságot is bevallott. 

 

Ian Brady és Myra Hindley

Hindley, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek, 60 éves korában, 2002-ben halt meg a börtönben; Bradyt 1985-ben zavarodott elméjűnek nyilvánították, és egy szigorúan őrzött kórházban élte mindennapjait, egészen idén május 15-én, 79 éves korában bekövetkezett haláláig. 

A Radio Leeds a következő számokkal igyekezte rávezetni a hallgatóit a helyes megoldásra:

Mott the Hoople: All the Young Dudes

The Brady Bunch, főcímdal

Talking Heads: Psycho Killer

The Smiths: Suffer Little Children

(Ez volt a legkönnyebb, a Smiths ezt a dalt kifejezetten a Moors Murdersről írta.)

A Radio Leeds hallgatói nem hittek a fülüknek, amikor meghallották a feladványokat, és a Twitteren kezdtek panaszkodni, mire az anyahajónak kellett bocsánatot kérnie:

„Mindez egyértelműen elfogadhatatlan, és elnézést kérünk. Vizsgáljuk, hogyan történhetett”

– közölte a BBC, írta meg a Guardian.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top