Close

„Szégyellje magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa!”

Netanjáhu: „Szégyellje magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa!”
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa szeretné kivizsgálni, milyen hatással van a zsidó településeken folytatott építkezés az őslakos palesztinok emberi jogainak alakulására. A Tanács 47 tagállama közül 36 megszavazta a vizsgálóbizottság fölállítására tett javaslatot, csak Amerika szavazott nemmel. Magyarország Izrael-ügyben ezúttal is sunyított. Netanjáhu: „Szégyellje magát az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa!” írja a kuruc.info.

Az ENSZ genfi székhelyű Emberi Jogi Tanácsa még március 22-én úgy döntött, hogy bizottságot állít föl annak kivizsgálására, hogy az Izrael által megszállt területek zsidó településein folytatott építkezés miként befolyásolja az őslakos palesztinai arabok emberi jogait. A negyvenhét tagú Tanácsban harminchat ország a vizsgálóbizottság fölállítása mellett szavazott, tízen tartózkodtak, míg egyedül az Amerikai Egyesült Államok utasította el a javaslatot. A harminchat igennel szavazó tagállam között volt például Svájc, Norvégia, Ausztria és Oroszország, míg Magyarország képviselője tartózkodott.
A vizsgálóbizottság fölállítására tett javaslatban említés történik az „elválasztó kerítésnek” nevezett, ám valójában a palesztinok szabad mozgását megakadályozó, földjeik elrablásának eszközéül szolgáló „apartheidfal” fölállításáról, az ellene folyó népi tiltakozás brutális leveréséről, a fegyveres zsidó telepeseknek az őslakosok ellen kifejtett garázdaságairól, illetve az etnikai és vallási arányok erőszakos megváltoztatásáról.

Zsidó telepesek kivágták a palesztin olajfáit
Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának három nappal ezelőtti döntésére reagálva ma megszólalt az izraeli kormány, pontosabban az Ávigdor Lieberman irányította nyugat-jeruzsálemi külügyminisztérium. Izraeli részről elutasították a vizsgálóbizottság fölállítására tett javaslatot, mondván, hogy az ENSZ szervezete sokkal jobban tenné, ha a szíriai eseményekkel, valamint a Toulouse városában meggyilkolt rabbi és három iskolás gyermek esetével foglalkozna. Lieberman külügyminiszter utasítására az izraeli diplomaták ezentúl semmilyen téren nem lesznek hajlandók együttműködni az ENSZ Emberi Jogi Tanácsával. Egyébként Izrael nem tagja a Tanácsnak.
„Izrael elleni nemzetközi diplomáciai terrornak” nevezte a Válláh!Hádásot hírportál értesülése szerint az ENSZ-szervezet három nappal ezelőtti döntését a nyugat-jeruzsálemi külügyminisztérium egy magát megnevezni nem kívánó magas beosztású munkatársa. Megszólalt az ügyben a békegalamb Binjámin Netanjáhu miniszterelnök is, aki szintén sorozatos Izrael-ellenességről beszélt. „Ez egy képmutató szervezet, amely szégyellheti magát. Az Emberi Jogi Tanácsnak az ég világán semmi köze nincs az emberi jogokhoz”, jelentette ki a Likud vezére.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
Korábban írtuk: Izrael ezt is megteheti: kitiltották a bűneiket vizsgálni akaró ENSZ-t
Izrael megszakította a munkakapcsolatot az ENSZ Emberi Jogi Tanácsával: nem engedi be a világszervezet tényfeltáró csapatát Izraelbe, illetve Ciszjordániába a zsidó telepek tervezett vizsgálatára.

A döntést Avigdor Liberman külügyminiszter jelentette be hétfőn – közölte Jigal Palmor külügyi szóvivő. Az ENSZ-tanács a múlt héten szavazta meg a csapat küldését, hogy képet kapjon a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepépítkezésekről – egy olyan határozatban, amely elítélte az ilyen építkezések folytatását.
A zsidó állam határozott Izrael-ellenes részrehajlással vádolja a tanácsot, mondván, hogy az „aránytalan mértékben összpontosítja figyelmét a palesztinokkal szembeni izraeli politikára és lépésekre”. A zsidó megszállók azzal „érveltek”, hogy a tanács figyelmen kívül hagyja az emberjogi visszaéléseket olyan helyeken, mint Irán és az arab országok.

Forrás: https://kuruc.info/r/4/93970/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top