Close

Magyarország legígéretesebb kulturális úti célját keresi a Magyar Turizmus Zrt.

Forrás: Pinterest

Vidéki múzsa kerestetik címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) pályázat, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország „legígéretesebb kulturális úti célját” keresi. A pályázatok beadási határideje június 30., a pályázás ingyenes.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) aktív turizmusért felelős igazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a nemzeti marketingszervezet 50 százalékos uniós támogatást nyert el a pályázat lebonyolítására, 23 700 eurót.
Hozzátette, májusban az ország turisztikai régióiban vidéki roadshow indul, az információs napokon tájékoztatják a lehetséges pályázókat, és megjegyezte, hogy több tucat pályázatra számítanak.
A pályázók felét bejelentés nélkül, személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai – ismertette. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek. A nyertes részt vesz a 2018. évi Európai Turizmus Fórumon, ahol a többi európai tagállam díjazottjával együtt átveszi a Kíváló Európai Desztináció díjat. Eddig hét magyarországi térség nyerte el a címet, az Őrség, Hortobágy, Mecsek, Kaposvár és a Zselic vidéke, Tisza-tó, Írottkő Natúrpark, és a Mecsek Zöld út.
Kiemelte: a pályázati feltételek között szerepel, hogy már legalább két éve létező helyi, kézzelfogható kulturális értékekre épülő speciális turisztikai kínálatot kell bemutatnia, amely lehet a kulturális-történelmi örökség, vagy a kortárs kultúra része, mint például a hagyományos történelmi vagy régészeti emlékművek, helyszínek, ipari létesítmények, múzeumok, színházak. Kizárólag olyan térségi összefogások pályázhatnak, amelynek tagja legalább három önkormányzat, három turisztikai szolgáltató, és egy turizmushoz vagy kultúrához kapcsolódó turisztikai szervezet.
Az idei verseny témája a kulturális turizmus, a projekt címe: Vidéki múzsa kerestetik, azaz „Műemlékek, Úti célok, Zseniális Attrakciók”.
Kitért arra is, hogy a pályázattal a turizmus szezonalitását és a területi koncentrációját is szeretnék oldani, a pályázatoknak ezért négy évszakos komplett úti csomagot is tartalmaznia kell.
Az eden.itthon.hu honlapon minden pályázattal kapcsolatos információ megtalálható.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top