Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Egészség Kárpátaljaiak egészségét vizsgálták magyarországi egyetemisták

Kárpátaljaiak egészségét vizsgálták magyarországi egyetemisták

E-mail Nyomtatás PDF

Négy kárpátaljai település 1300 lakosának egészségét vizsgálták a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatói egy szűrőprogram keretében - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Budai Marcell, a Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke a műsorban elmondta, a programban hetven hallgató vett részt, az egyetem minden karáról jelentkeztek diákok a feladatra. A szükséges berendezések egy részét maguk vásárolták, másik részét pedig az egyetemtől kapták kölcsön.
A vizsgálatok során először kórtörténetet vettek fel, majd vérnyomást, cukorszintet mértek, de ha szükséges volt, akkor végeztek EKG-vizsgálatot, koleszterinmérést, vizeletteszteket is. A fogorvostan-hallgatók szájápolási tanácsokat adtak, a gyógytornászok otthon is elvégezhető gyakorlatokat mutattak meg a szűrésben résztvevőknek, a dietetikusok pedig táplálkozási tanácsokat adtak.
Veres Márton, a Hallgatói Önkormányzatok Országok Konferenciája külhoni programjának vezetője elmondta, hogy folyamatos az együttműködés köztük és a külhoni partnerek között, a mostani program is ennek az együttműködésnek volt köszönhető.

MTI


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 129 vendég böngészi

bav logo kicsi banner