Close

Kárpátaljaiak egészségét vizsgálták magyarországi egyetemisták

health

Négy kárpátaljai település 1300 lakosának egészségét vizsgálták a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatói egy szűrőprogram keretében – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában.

Budai Marcell, a Semmelweis Egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke a műsorban elmondta, a programban hetven hallgató vett részt, az egyetem minden karáról jelentkeztek diákok a feladatra. A szükséges berendezések egy részét maguk vásárolták, másik részét pedig az egyetemtől kapták kölcsön.
A vizsgálatok során először kórtörténetet vettek fel, majd vérnyomást, cukorszintet mértek, de ha szükséges volt, akkor végeztek EKG-vizsgálatot, koleszterinmérést, vizeletteszteket is. A fogorvostan-hallgatók szájápolási tanácsokat adtak, a gyógytornászok otthon is elvégezhető gyakorlatokat mutattak meg a szűrésben résztvevőknek, a dietetikusok pedig táplálkozási tanácsokat adtak.
Veres Márton, a Hallgatói Önkormányzatok Országok Konferenciája külhoni programjának vezetője elmondta, hogy folyamatos az együttműködés köztük és a külhoni partnerek között, a mostani program is ennek az együttműködésnek volt köszönhető.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top