Close

Csendes erő a kert karbantartásához

csendestarsakert 1

Megérkeztek Magyarországra is a STIHL kompakt akkumulátoros kéziszerszámai, hogy könnyű és csendes eszközeikkel a professzionális felhasználókon túl bárki nyugodtan tevékenykedhessen akár a délutáni szieszta alatt is a kertjében.

csendestarsakert 2
Ugyan még csak a tél közepén járunk, de pár hónap, és beköszönt a tavasz, az első tavaszi kertészkedés ideje, amikor mindenki igyekszik rendbe tenni a saját kertjét. A STHIL most piacra dobott legújabb COMPACT termékcsoportja még egyszerűbbé és könnyebbé teszi a kertgondozást. A márka a növekvő fogyasztói kereslet miatt döntött úgy, hogy bevezeti az új termékcsaládot, amivel az otthoni felhasználók életét szeretnék könnyebbé tenni. A COMPACT akkumulátoros rendszerbe négy eszköz: egy láncfűrész, egy szegélynyíró, egy sövénynyíró és egy fúvógép tartozik, illetve az ezekhez tartozó kiegészítők.

„A COMPACT akkumulátoros rendszereinek minden eszköze könnyen használható, csendes, ugyanakkor rendkívül hatékony, így a kedvező árfekvés garanciájával kiegészülve maximálisan kiszolgálják a kerttulajdonosok igényeit” – mondta Bakon Gábor, az Andreas STIHL Kft. ügyvezetője. Úgyhogy most már az sem lehet kifogás a kertészkedésre, hogy éppen a vasárnapi szieszta idején támad kedvünk kertészkedni, vagy éppen a család legkisebb tagja a délutáni alvását tölti. Az új eszközök olyannyira csendesek, hogy fülvédőre sincsen szükség a használatuk során. Kéziszerszámaik ideálisak a sűrűn lakott városi területek kertjeihez, illetve a hobbikertészek számára. Az eszközök innovatív kialakításával bármilyen akadályt képesek átugrani, amivel a kertben találkozhatunk.

A COMPACT termékcsalád gépeihez AK 10-es és AK 20-as lítium-ion akkumulátorok tartoznak, amelyek LED-es töltésjelzővel rendelkeznek. Mindkettő esetében a működési idő, a gépfajta, valamint a felhasználási körülmények függvényében változik a töltési idő. A hozzájuk illő AL 101 univerzális töltőkészülék a COMPACT rendszer minden tagját kiszolgálja. LED állapotjelző és tépőzáras kábelrögzítő tartozik hozzá, az egyszerű tárolás érdekében falra akasztható.

csendeseroakert akkufuresz

STIHL MSA 120 C-BQ – COMPACT akkumulátoros fűrész
A kompakt akkumulátoros fűrészben a STIHL legendás láncfűrésze találkozik a modern akkumulátor-technológiával. A kivételesen könnyű akkumulátoros fűrészgyors láncfeszítővel és úgynevezett QuickStopSuper láncfékkel lett szerelve, a 1/4” PM3 fűrészlánc pedig a szép vágási felületet és a jó vágásteljesítményt szavatolja. A kompakt eszköz olyannyira alacsony zajszintet bocsát ki, hogy használata során hallásvédő viselésére sincs is szükség. Az MSA 120 C-BQ azon túl, hogy kézhez álló, könnyű, ugyanakkor erőteljes. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy segítségével még az erős ágak és cserjék, valamint a fa építőanyagok is könnyedén vághatóak. A STIHL állítókerékkel feszíthető fűrészláncai különösen precízen dolgoznak és könnyedén haladnak a fában, tiszta vágási felületet eredményezve. A fűrészláncok kiemelkedő minőségét a STIHL erre specializálódott svájci gyára garantálja.

csendeseroakert sovenynyiro

STIHL HSA 56 – COMPACT akkumulátoros fűrész sövénynyíró
Könnyű akkumulátoros sövénynyíró nagyon jó vágásteljesítménnyel rendelkezik, így ház körüli használata során rendkívül hatékonynak bizonyul. A kéziszerszám használata gyerekjáték, kis tömegének köszönhetően könnyedén mozgatható, vágás során minimális zajt kelt. A HSA 56 COMPACT akkumulátoros sövénynyíró kétoldalas, innovatív késrendszerrel rendelkezik, amely a pengék közé tereli az ágakat, így segítségével a sövény igény szerint alakítható.

csendeseroakert fuvogep

STIHL BGA 56 – COMPACT akkumulátoros fúvógép
Legyen szó füves területek vagy a kerti utak, behajtók megtisztításáról, a STIHL COMPACT akkumulátoros fúvógépe mindenhol helyt áll. Nagy fúvóerejének köszönhetően könnyedén lehet eltávolítani vele mind az elszáradt leveleket, illetve növényi nyesedékeket, mind egyéb szennyeződéseket. Kompakt kivitelezése miatt rendkívül könnyű, jól manőverezhető, kiváló súlyelosztással rendelkezik, mindemellett azonban a COMPACT akkumulátoros rendszer többi tagjához hasonlóan csendes. Csövének hossza három fokozatban állítható egyrészről a testméret, másrészről pedig a felhasználási terület nagyságának függvényében.

csendeseroakert szegelynyiro

STIHLFSA 56 – COMPACT akkumulátoros szegélynyíró
A STIHL COMPACT akkumulátoros szegélynyírója lendületes és precíz munkavégzést tesz lehetővé, kis tömege miatt pedig egyszerűen használható. A halk, jó súlyelosztású eszköz a teleszkópos szárnak és az állítható fogantyúnak köszönhetően könnyen testre szabható, kiváló teljesítménye pedig a legnehezebb területek nyírását is megkönnyíti. Damilfeje a talaj érintésére adagol, néhány mozdulattal utántölthető. Az akkumulátor kiesés elleni védelme és az opcionális távtartó kengyel a biztonságos munkavégzést szavatolja.

Forrás:amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top