Close

Ötleteljünk!

kaspo ok

dobozpet ok

lapat ok

Hulladékként tartjuk számon az italok ásványvizek, üdítők, vagy más szénsavas és szénsav mentes innivalók műanyag palackjait. Leginkább azok is. Hulladékok, amelyek hatalmas mértékű környezetkárosítást okoznak földünk élővilágának. Ha igyekszünk csökkenteni a felhasznált szemét mennyiségét, akkor sokat teszünk azért, hogy megóvjuk világunkat gyermekeink és unokáink részére.

Praktikus ötletek segítségével növelhetjük az újrahasznosított termékek mennyiségét.kaspo1

puff ok

Műanyag palackokból plédek az Emirates fedélzetén

Fenntartható, 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates. Az ecoTHREAD™ szabadalmazott technológiával készült takarók már elérhetők az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán.

pled ok

Az ecoTHREAD™ takaró összesen 28 darab újrahasznosított műanyag palackból készül. A palackokat a legújabb innováció segítségével szedik darabokra, majd ezekből polárfonalat készítenek. A puha takarókat ebből a finom fonalból szövik.

A termékinnováció és fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban készült környezetbarát plédeket az Emirates a világ vezető fedélzeti termékspecialistájával, a Buzz-zal együttműködve tervezte. A légitársaság fedélzeti zöld programja keretében, ahol lehetséges, az alumínium dobozokat, műanyag- és üvegpalackokat, valamint a nem szennyezett papírtermékeket, így az újságokat, magazinokat és kartondobozokat is újrahasznosítja.

pl ok

2019 végére az Emirates ecoTHREAD™ plédekkel összesen 88 millió műanyag palack hasznosítható újra, ez a mennyiség 44 darab A380-as repülőgép súlyával egyenlő. Az Emirates kezdeményezése a légiipar legnagyobb fedélzeti fenntartható paplanprogramja. Az újrahasznosított polietilén-tereftalát (PET) használatával a gyártási folyamat károsanyag-kibocsátása is 70 százalékkal csökken.

Az ecoTHREAD™ az Intertek Green Leaf Mark tanúsítványt is megkapta, amely független ellenőrzéssel bizonyította a 100 százalékban újrahasznosított anyagok használatát.

Az Emirates ecoTHREAD™ plédek bemutatásával mindhárom osztályon megújult a takarókínálat: a légitársaság a First osztályon finom báránybőrutánzat plédekkel, a Business osztályon pedig puha paplanokkal várja az utasokat.

Forrás: Turizmus Online 2017. január

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top