Close

Az amerikai és a magyar ingatlangazdálkodók együttműködése

migsz1128 3

Az Amerikai Ingatlangazdálkodók Szövetsége (IREM) és a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége (HAREM) együttműködésének 20 éves születésnapját ünnepelte a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

Az IREM 2016 évi elnöke Christopher E. Mellen méltatta az elmúlt húsz év közös oktatási eredményeit. A mintegy 25 főből álló magyar minősített ingatlankezelőket is a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetsége (HAREM) tartja tagozatként nyilván.
A két évtizeddel ezelőtt megkötött együttműködésben foglaltak mára teljesültek.
Azaz, az IREM számára a kelet-európai országokkal való szakmai partnerség felállítása különösen kedvezően hatott.
Ennek segítségével az IREM és a MIGSZ is új piacokat hozhatott létre az ingatlankezelői oktatásban, a publikációban és programokban, míg a kelet-európai partnerek számára még az IREM csaknem 19.000 fős tagságának szabadpiaci tapasztalata is hasznosnak bizonyult.

migsz1128 2

A Szovjetunió felbomlása miatt ezeknek a kelet-európai országoknak nagyszámú ingatlant kellett kezelniük –említette Keresztély Dezső a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének elnöke. Törekvéseink célja az volt, hogy javítsunk az ingatlanok minőségén, azért, hogy jobb lakhatási körülményeket teremtsenek, valamint jobb irodákban dolgozhassanak, jobb boltokban vásárolhassanak az emberek.
Azért, hogy egy ilyen jellegű nemzetközi társulás működjön, olyan üzlettársra van szükség, aki hitelesnek számít a piacon, valamint jártas a jelenlegi ingatlanpiaci gazdaságban is.
Ezeket kombináltuk az IREM szaktudásával, így a társulás működőképes lett.
Fontos volt, hogy azok a szervezetek, amelyek hosszú távú társulásban kívánnak részt venni, megértsék, hogy ez egy jövőbeli befektetés, így nagy távlatokban kell gondolkodni.
Az elérhető eredmény nagyon jelentős, de még időbe fog telni a megvalósulás– említette Keresztély Dezső a Magyar Ingatlangazdálkodók Szövetségének elnöke.
Fel kell készülniük a tagok rövid távú elvárásaira is, akik valószínűleg azon gondolkodnak, hogy a cégük hogyan profitálhat ebből. A helyzet az, hogy ha a képesítés világszinten elismert, akkor az európai országokban is több ereje van, és ezen országok révén könnyebben fognak munkához jutni.
Az IREM elnöke hangsúlyozta, hogy a nemzetközi társulások olyan előnnyel is járnak, hogy világszinten szabványosítják az ingatlankezelési munkákat. Ez segíti a cégeket abban, hogy kelet-európai országokban dolgozzanak, hiszen az ingatlankezelés módszerének alapja ugyanaz lesz, legyen az Magyarországon vagy Nyugat-Virginiában.
A konferencián továbbá Kardos Kálmán az IKV Zrt szegedi cég igazgatója az IREM elismerő oklevelét vette át, mely a szegedi városi vagyonkezelés meghatározott és komoly erőfeszítéseinek köszönhetően került átadásra.
Ilyen minősítéssel nem rendelkezik kelet-európában, csak magyar cég.

Dr. Németh Miklós főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top