Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Augusztus 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Országjáró Építészet Zöld területté, vagy csak zöld felületté alakul át a Ligetünk?!

Zöld területté, vagy csak zöld felületté alakul át a Ligetünk?!

E-mail Nyomtatás PDF

korcsolya ok

Az Európai Unió a 2014-től 2020-ig tartó időszakra hirdette meg a Kreatív Európa: az európai kulturális és alkotói (művészeti) szektorának támogatási programját, amelynek célja, hogy az európai polgárok alkotó módon vegyenek részt földrészünk sorsának alakításában. E gondolat jegyében született meg és nyert támogatást  a 17 európai levéltár és egyetem összefogásával létrejött CO:OP projekt (az angol elnevezés – Community as Opportunity. The creative
archives´and users´network – rövidítése. Magyarul: A közösség, mint lehetőség – A levéltárak és felhasználóik alkotói hálózata.  Budapest Főváros Levéltára Berettyóújfalu után Budapesten először a Városliget Topotékát indítja útjára. a "Hozd el és mutasd meg emlékeidet!" nyílt nap keretében. A program fő célkitűzése, hogy a digitális korszak adta lehetőségek kihasználásával a nagyközönséget is alkotó módon vonja be digitális tartalmak létrehozásába. Erre szolgál a www.topotheque.eu internetes felület, amely nem csak hozzáférhetőséget biztosít egy adott városrész vagy település múltjára és jelenére vonatkozó, magánkézben őrzött forrásaihoz (fényképek, hang- és képanyagok, iratok, stb.), hanem szakszerű módon, rendszerezve, egy helyen meg is őrzi és elérhetővé teszi azokat a jelen és az utókor számára. A megosztásra szánt kép- és hanganyagokat a levéltár munkatársai digitalizálják, visszaadják tulajdonosaiknak, majd elhelyezik a Városliget Topotéka felületén.

lietmentok ok
korcsolya1 ok

vedelem ok

Bővebben: http://varosliget.topoteka.hu/

Kiadó: Budapest Főváros Levéltára Budapest, 2016. szeptember 21.

Mentés


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 186 vendég böngészi

bav logo kicsi banner