Close

Sokrétű kínálat üdvözli az ideérkezőket

magasból ok

Elbűvölő programkínálat, számos újítás

ugrató ok

Az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági szakvására huszonharmadik alkalommal várja augusztus 12. és 14. között a szakmai közönséget és a vásárlátogatókat. Idén a helyi termékek bemutatása lesz a rendezvény középpontjában.nyilas ok

A szervezők idén számos újdonsággal várják mind a gazdálkodókat, mind a vásárlátogatókat. Ebben az évben sok olyan kiállító lesz, aki most először jelenik meg a Szentlőrinci Gazdanapokon. A kiállítók száma az idei évben is meghaladja a 350-et.

malacka ok

boci ok

Amiben mindig is erős volt a kiállítás, a különféle erő- és munkagépek, mezőgazdasági technológiák, melyeket idén közel 60 kiállító mutat majd be. A tavalyihoz képest még nagyobb számban mutatkoznak be a helyi termékek és a helyi termelők, idén megközelítőleg 50 standon, melyek a kiállítás több pontján lesznek megtekinthetők. A kiállított termékek helyben megvásárolhatók!

lliba ok

A korábbi években megismert „Őshonos udvarban” idén is lesz magyar szürkemarha, bivaly és parlagi szamár, őshonos juh- és baromfifajták, ami 10 kiállító áldozatos munkájának köszönhető. Hidegvérű lovakat a Magyar Hidegvérű Lótenyésztő Országos Egyesület 9 tenyésztője mutat be, és egyéb gazdasági állatfajtákat is látni lehet majd (juhokat, lovakat és húshasznú szarvasmarhákat), melyeket további 7 kiállító mutat be.

disznóság ok

kajcsi ok
Idén számos újítás és először látható program várja az érdeklődőket a Szenlőrinci Gazdanapokon. 
A népszerű kisállat-kiállítás idén ismét nagyon fajtagazdag lesz. Kiállítói: 11 baromfitenyésztő, 22 díszbaromfi-tenyésztő, 7 víziszárnyas- tenyésztő, 27 nyúltenyésztő, 31 galambász és további 5 cég mutatkozik még be mellettük termékeivel és szolgáltatásaival.

lantos ok

A szántóföldi növénytermesztés a gazdakörökhöz kapcsolódóan kerül idén fókuszba: mezőgazdasági vállalkozók és cégek, a gazdakörök tagjai, 10 kiállító termékei reprezentálják a napi mezőgazdálkodást. Ezek mellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Baranya Megyei TESZÖV és partnerszervezetei is bemutatkoznak, és több külföldi kiállító is érkezik négy országból. Emellett az idei kiállításon külön figyelmet fordítottak arra, hogy minél több családi gazdaság, egyéni gazdálkodó vehessen részt a vásáron, éppen ezért idén a tavalyinál nagyobb területen állíthatnak ki.

Idén elsőként látható a szántóföldi gép- és technológiai bemutató, hat hazai és egy szlovák cég részvételével. Különféle erőgépek és kapcsolt technológiák bemutatását tekinthetik majd meg az érdeklődő gazdák.

A „Baranya udvar” idén új megjelenési formát kap. A tavaly elindított program továbbfejlődött, s az idei évben nemcsak a baranyai tájfajta tyúk és nyúl, hanem a megyei értéktárba került programok is szerepelnek benne, s emellett kézművesek és a gasztronómia szereplői is teret kapnak majd, finom ételekkel és borokkal.

A Kistermelők Házában sorra kerülő szakmai napon szó lesz a pályázati úton elnyerhető, a vidékfejlesztést szolgáló forrásokról, a Rövid Ellátási Láncról, az élelmiszerbiztonságról, a kistermelők által előállított élelmiszerek értékesítéséről. Emellett szó lesz a tudatos fogyasztói magatartás fontosságáról, s annak mind szélesebb körben történő megismertetéséről, a civil kezdeményezések szerepéről, de a földrajzi áruvédjegy kérdése is terítékre kerül. Az elmúlt esztendőhöz hasonlóan a szakmai nap keretében ismét bemutatkozási lehetőséget kap öt kistermelő is.

A versenyzést kedvelők ismét élvezhetik a Szentlőrinci Vágtát és a Díjugrató versenyt. A verseny fókuszában a magyar fajták állnak, a felvezetésében pedig nagyobb teret kap a hagyományőrzés.

kürtőskalács ok

rétes ok

További információért és a részletes programért látogasson el a Szentlőrinci Gazdanapok weboldalára!

http://bmvk-gazdanapok.eu/

zászló ok

Forrás: Szentlőrinci Gazdanapok 2016. augusztus 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top