Ring Magazin

Szerda, 2019. Február 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra Oktatás Nagyon cool

Nagyon cool

E-mail Nyomtatás PDF

sok szakértő ok

Palkovics László álláspontja szerint komoly infrastrukturális fejlesztésekre van szükség a közoktatásban
Idén 91,5 milliárd forinttal, jövőre pedig az eredeti célelőirányzathoz képest további 136 milliárd forinttal többet költ a magyar állam a köznevelési és oktatási intézmények infrastruktúrájának fejlesztésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékes államtitkára pénteken Gyulán, sajtótájékoztatón.
  gyógypedagógia ok  
A kormány az elmúlt öt esztendőben, nemzeti és uniós forrásokból több mint 500 milliárd forintot költött ezekre a beruházásokra, s ez a folyamat sem az idén, sem a következő esztendőben sem lassul le - tette hozzá Palkovics László.

nagyon tanul ok
Elmondta: a magyar állam 2017 január elsejével átveszi az összes köznevelési intézményt, vagyis a végrehajtás során 58 tankerületi központhoz kerül az állami fenntartású iskolák működtetése. Az államtitkárság törekvései szerint mindebből szinte semmit nem szabad észrevenniük az adott iskola pedagógusainak és diákjainak, hiszen a kormány biztosítja az iskolák működtetéséhez szükséges forrásokat.

táblánál ok
A tankerületi központok önálló gazdálkodást fognak folytatni, így az oktatásban szükséges döntéshozatal lényegesen közelebb kerül az adott iskolákhoz, mint a korábbi gyakorlat szerint.
Mindemellett a következő időszakban létrejönnek a tankerületi tanácsok is, amelyekbe várják a térségi önkormányzatok vezetőit, a vállalkozások, valamint a szülők képviselőit is. Így az adott iskolák szakmai munkájában is komoly beleszólása lesz az adott településen élő polgároknak.
Az államtitkár szavait megerősítette Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere (Fidesz) is, aki elmondta, hogy az üdülőváros - eleinte mint fenntartó - a korábbi években több mint 500 millió forintot költött állami és uniós segítséggel az iskolái fejlesztésére, sőt már készen vannak azok a tervek is, amelyek a további fejlesztési célokat szolgálják. Mint fogalmazott, az önkormányzat számára fontos, hogy ne álljanak le a korszerűsítések. Közölte: ugyan már sem fenntartója, sem működtetője az iskoláknak Gyula városa, az ingatlanok tulajdonosaként azonban továbbra is felelősséget érez a közoktatásért.
Görgényi Ernő közölte, bízik abban, hogy a kormányzattal együttműködve folytatódnak a beruházások a városban, hiszen az önkormányzatnak nem mindegy, hogy milyen korszerű körülmények között tanulhatnak a gyulai diákok. Ez nekünk a jövő generációjának itthon tartása érdekében is létkérdésünk - tette hozzá.

the coolest ok

Forrás: MTI Gyula, 2016. július 15.

Mentés


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 170 vendég böngészi

bav logo kicsi banner