Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Május 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Európai Unió Hármas terv az Európai Unió jövőjéről

Hármas terv az Európai Unió jövőjéről

E-mail Nyomtatás PDF

euterv

Az Európai Unió jövőjéről egyeztetett a német kancellár, a francia elnök és az olasz kormányfő. Egy tervet is készítenek, amelyben az Európai Unió határainak védelmét, a gazdaság megerősítését és a fiatalok számára új munkahelyek teremtését ígérik. Közleményük szerint a tervvel egy szigorú határidőkön és világos kötelezettségeken alapuló folyamatot indítanának el.

Feltűnő egységet mutattak. Azt hangsúlyozták, hogy minél előbb meg kell kezdeni a tárgyalásokat Nagy-Britanniával. Leszögezték, sem formális, sem informális tárgyalás nem lehetséges, mielőtt Nagy-Britannia hivatalosan is bejelenti a kilépését.

Francia Hollande az időről beszélt, minél előbb, nem lehet bizonytalankodni, mert semmi sem rosszabb mint a bizonytalanság.
Matteo Renzi azt is mondta, hogy ez egy új fejezetet nyithat Európa számára tehát nagyon sajnálja, hogy ez így történt, de mégis egy új kezdet lehet mindez.
Angela Merkel nem mondta ki, ez milyen gyorsan kell hogy történjen, bár azt kijelentette, ezt a függőjátszmát nem lehet sokáig húzni.

EU-csúcs a brit népszavazás után

A Nagy-Britannia uniós tagságát elutasító, előző heti népszavazás következményeit vitatják meg kedden kezdődő kétnapos csúcstalálkozójukon az Európai Unió állam-, illetve kormányfői Brüsszelben.

Kedden huszonnyolcas körben tanácskoznak az uniós vezetők, a vacsoránál David Cameron brit miniszterelnök várhatóan ismertetni fogja a múlt csütörtöki referendum végeredményét és a nagy-britanniai helyzetet. Cameron hétfőn azt közölte, hogy nem fogja a csúcson hivatalosan bejelenteni a szigetország kilépési szándékát, amivel megkezdődne a kilépésig hátralévő kétéves időszak.

Az Európai Tanács csúcstalálkozójának keddi napján a migrációs válság kezelésének kérdéseiről, az egységes belső piacról, valamint a NATO-val való együttműködés fokozásáról is egyeztetni fognak a résztvevők. Ezen a vitán a tervek szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is részt vesz.
Szerdán már csak a bennmaradó huszonhét tagállam vezetői maradnak Brüsszelben, hogy informális tanácskozásukon a britek kilépésének következményeiről és a kiválási folyamatról egyeztessenek. Emellett a tanácskozás résztvevői a szűkebb körű Európai Unió jövőjéről is tárgyalni fognak.

Forrás: hirado.hu


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk májusi száma

amio 19majus 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi

bav logo kicsi banner