Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Informatika Bővíti társadalmi szerepvállalását Magyarországon a Huawei

Bővíti társadalmi szerepvállalását Magyarországon a Huawei

E-mail Nyomtatás PDF
bato1
 
A Huawei kiemelkedően jó évet zárt tavaly Magyarországon: forgalmát a 2014-es 36 milliárd forintról közel duplájára, 67,5 milliárd forintra növelte 2015-ben. 
 
    A forgalomnövekedés lehetővé tette magyarországi társadalmi felelősségvállalásunk újragondolását - mutatott rá Karish Cui, az új magyarországi támogatási programot bemutató szerdai budapesti tájékoztatón. Elmondta, hogy a Huawei a világ egyik vezető infokommunikációs vállalataként a távközlési-informatikai képzésre és a sportra összpontosítva aktív szponzori tevékenységet folytat világszerte. 
    "Célunk, hogy összébb zárjuk a digitális ollót, népszerűsítsük a modern távközlés nyújtotta előnyöket, csökkentsük a digitális szakadékot: egy jobban összekapcsolt Magyarországot teremtsünk" - fogalmazott Karish Cui, bejelentve egyúttal, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség 2015-ben indított támogatása mellett az idén a Veszprém kézilabda csapatot is támogatja a cég.
    A Huawei már 2011 óta 250 millió forintot fordított a magyarországi felsőoktatás támogatására és az elmúlt öt évben 108 fiatal informatikai szakember képzéséhez járult hozzá közvetlenül. 
    A 2011-ben alapított "A Holnap Innovatív Vezetői" ösztöndíj programjával a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel kötött megállapodás keretében a Huawei évente 15 hallgatót részesített egyszeri 2 ezer dolláros támogatásban. A program szerdai ünnepélyes lezárásán emlékplakettet adtak át a kiemelkedő eredményeket elért hallgatóknak.
    Az együttműködés eredményeit méltatva Paprika Zita, a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának dékánja elmondta, hogy a program öt éve alatt "jó híre ment" a képzési lehetőségnek, ami nagyban hozzájárult a gazdasági informatikai képzés felfutásához is. Az egyetem célja olyan végzetteket kibocsátani, akik a világ bármely pontján és itthon is képesek megállni a helyüket. Abból, hogy a programban részt vevő hallgatók eljutottak Kínába és megismerték a céget, nem csak ők maguk, de a Huawei is profitált - hangsúlyozta. A Huawei-programban részt vett hallgatók a nagy szakemberhiány miatt szinte "lábon elkeltek" - tette hozzá Dallos Györgyi, a Budapesti Műszaki Egyetem kommunikációs vezetője. 
    A Huawei 2014-ben indított és jelenleg is működő "Seeds for the Future" nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzési programja évente tíz magyar egyetemi hallgató és egy egyetemi oktató számára teszi lehetővé három hetes tanulmányúton a legfejlettebb távközlési technológia tanulmányozását a Pekingi Egyetemen és a Huawei sencseni központjában. 
    A 2016-os tanulmányútra a Huawei magyar honlapján keresztül jelentkezhetnek az ország bármely felsőoktatási intézményén távközlési- és infokommunikációs tanulmányokat folytató hallgatók.
    Az elkövetkező öt évben a Huawei a győri Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán folyó távközlési és informatikai képzést támogatja mintegy 100 millió forint értékben, egyebek között a "Huawei Akadémia és Labor" beindításával, valamint a kutatásokhoz szükséges nagyteljesítményű számítástechnikai háttér biztosításával. 
    A kínai távközlési világcég az idén amellett, hogy tovább bővíti magyarországi szakemberképzés-támogatási programját, iskolai népszerűsítő programot is indít a legmodernebb távközlési technológia alkalmazásában, az "összekapcsolt társadalom" létrejöttében rejlő gazdasági, kulturális és társadalmi lehetőségek megismertetésére. A cég szakemberei távközlési technológiai ismeretterjesztő előadásokat tartanak majd országszerte általános- és középiskolákban. A Huawei a " Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. " email címen várja iskolák jelentkezését az ismeretterjesztő programra.
 
 
MTI

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 149 vendég böngészi

bav logo kicsi banner