Ring Magazin

Hétfô, 2019. Jûlius 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Szolgáltatás Napraforgós porták

Napraforgós porták

E-mail Nyomtatás PDF


Ha országjáró útjainkon ránk esteledve szállás után nézünk, napraforgó-jelzésű házakat kell keresnünk a falvakban. Biztosak lehetünk abban, hogy ezekben megbízható szolgáltatásban lesz részünk, mégpedig a napraforgók számával arányos színvonalon.


A legalapvetőbb – és persze a legolcsóbb szolgáltatásokat két napraforgós házakban kapjuk: ezekben a fürdőszoba és WC, a konyha és étkező a szállásadóval vagy más szállóvendégekkel közös használatú. A három és négy napraforgós szálláshelyeken mindezek saját és kizárólagos használatúak, és van pihenőkert is. A négy napraforgó-virágos jelzés jobb és színvonalasabb felszereltséget jelöl. Parkolási lehetőség mindhárom fokozathoz tartozik.
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének (FATOSz) napraforgós Nemzeti Tanúsító Védjegye 2011 óta kiemelten a falusi turizmus szimbóluma. A védjegy használatáért fizetni kell. Ezek használói szerepelnek a vendégváró katalógusokban és a központi adatbázisban, valamint az online foglalási rendszerben is. Jelenleg országosan már az ezret meghaladja a napraforgós porták száma.  
A szálláshelyek szakosodhatnak is. Jelenleg ezeknek 11 vállfaja létezik. Egyesek már a nevükben hordozzák specializálódásuk lényegét, mint például a Kerekes székes porta, a Falusi életmód, a Lovas, a Pálinkás és a Boros porta vagy a Gyermekbarát porta. Az Egészség portán kímélő és egészséges ételeket kapunk, gyógyteák nagy választékával. Az Aktív falusi porta sporteszközöket kínál, így például kerékpárokat, horgászkellékeket vagy sportíjász-felszerelést. A Zöldporta helyi termékekre épít, melyek elütnek a mindennapi életben megszokott tömegtermékektől. A Hagyományok portája a tájjellegű ételeket és italokat helyi stílusú és berendezésű környezetben fogyaszthatjuk el. A Falusi vendégasztal portán a tájegység gasztronómiai kínálata kerül a középpontba.
A napraforgós rendszer segít a falusi turizmus elterjesztésében, azzal is, hogy differenciáltan jelöli az igénybe vehető szálláshelyeket, és ellenőrzött színvonal alapján tájékoztatja a vendégeket az elvárható szolgáltatásokról, és azok árairól.  
A FATOSz 2016-os szálláshely-katalógusa elérhető a www.fatosz.eu  oldalon is..
Bognár Mária

 


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 145 vendég böngészi

bav logo kicsi banner