Ring Magazin

Kedd, 2018. December 18.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Informatika A Verizon venné meg a Yahoo-t

A Verizon venné meg a Yahoo-t

E-mail Nyomtatás PDF

yahoo

Az erős felhasználói tábor miatt csapna le a cégre a Verizon.
A Yahoo körül már régóta vészjósló és sötét felhők keringenek - a történet folytatásaként úgy néz ki, hogy megvan a lehetőséges vevője is a cégnek.

A Verizon szép lassan bővíti magát mobilszolgáltatóból más területeken is aktív céggé. Tavaly például 4,4 milliárd dollárért megvette az AOL-t, erősen alapozva a digitális tartalmakra. Az AOL tulajdonában sok értékes dolog volt, például az Amerikában a leglátogatottabb oldalak közé tartozó Huffington Post.

A jelek szerint hasonló bevásárlást tartana most a legnagyobb amerikai szolgáltató, és a kiszemelt ismét egy olyan cég, ami már az internet hőskorában is aktív és ismert volt.

A Verizon a Yahoo-ra vetett szemet, méghozzá a nagy felhasználói bázisa miatt. A Yahoo az egész alapcégét eladná, és csak azt a részt tartaná meg, ami az Alibaba részvényeit birtokolja, nagyjából 30 milliárd dollár értékben.

A Verizon így nagyjából egymilliárd felhasználót kapna, na és persze rengeteg pénzt a nekik mutatható reklámok után. A vállalat ügyvezetője az AOL első emberét bízta meg a felvásárlás kivizsgálásával.

pcworld.hu


(11 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 965 vendég böngészi

bav logo kicsi banner