Ring Magazin

Kedd, 2019. Június 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Európai Unió Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban

Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban

E-mail Nyomtatás PDF
Mind az euróövezetben mind az Európai Unió egészében nőtt a foglalkoztatottság a második negyedévben.
    
Az Eurostat, az unió statisztikai hivatala kedden jelentette, hogy szezonálisan kiigazított adatok szerint negyedéves összevetésben az EU 28 tagállamában 0,2 százalékkal, az eurózónában pedig 0,3 százalékkal bővült a foglalkoztatottság. A múlt év második negyedéhez képest az EU-ban 0,9 százalékkal, az euróövezetben 0,8 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak aránya.
    
Az Eurostat úgy becsli, hogy 2015 második negyedében az EU 28 tagállamában 228,8 millió volt a foglalkoztatottak száma, ebből 151 millió az euróövezetben.
    
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a második negyedévben az év első három hónapjához képest 0,1 százalékkal, a múlt év második negyedéhez képest pedig 2,4 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság.
    
A KSH augusztus végén azt közölte, hogy május-júliusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 224 ezer volt, 139 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Közülük 4 millió 189 ezren tartoztak a 15-64 évesek korcsoportjába, 135 ezerrel többen az egy évvel korábbinál, és foglalkoztatási arányuk 2,6 százalékponttal 64,1 százalékra emelkedett.
MTI

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júniusi száma

amio 1906 cimlap 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 212 vendég böngészi

bav logo kicsi banner