Close

Nőtt a foglalkoztatottság az Európai Unióban

Mind az euróövezetben mind az Európai Unió egészében nőtt a foglalkoztatottság a második negyedévben.
    
Az Eurostat, az unió statisztikai hivatala kedden jelentette, hogy szezonálisan kiigazított adatok szerint negyedéves összevetésben az EU 28 tagállamában 0,2 százalékkal, az eurózónában pedig 0,3 százalékkal bővült a foglalkoztatottság. A múlt év második negyedéhez képest az EU-ban 0,9 százalékkal, az euróövezetben 0,8 százalékkal emelkedett a foglalkoztatottak aránya.
    
Az Eurostat úgy becsli, hogy 2015 második negyedében az EU 28 tagállamában 228,8 millió volt a foglalkoztatottak száma, ebből 151 millió az euróövezetben.
    
Az Eurostat adatai szerint Magyarországon a második negyedévben az év első három hónapjához képest 0,1 százalékkal, a múlt év második negyedéhez képest pedig 2,4 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság.
    
A KSH augusztus végén azt közölte, hogy május-júliusban a foglalkoztatottak száma 4 millió 224 ezer volt, 139 ezerrel több, mint egy évvel korábban. Közülük 4 millió 189 ezren tartoztak a 15-64 évesek korcsoportjába, 135 ezerrel többen az egy évvel korábbinál, és foglalkoztatási arányuk 2,6 százalékponttal 64,1 százalékra emelkedett.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top