Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Február 24.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Ütköző Nézőpont Szakember kiválasztás a mátrix rendszerben

Szakember kiválasztás a mátrix rendszerben

E-mail Nyomtatás PDF

Akik nemzetközi vállalatnál dolgoznak, sokan ismerhetik a mátrix rendszert, amikor a vállalat dolgozói a vezérigazgatónak jelentenek, de „pontozott vonallal” jelentéssel tartoznak nemzetközi szakmai főnöküknek is.

Ebből aztán durva félreértések adódnak, ez is egy ilyen. Középvezető válogatás folyt a vállalatnál, a fejvadász sorban készítette az interjúkat a jelöltekkel. Hárman tanácskoztunk az interjúk eredményéről, a szakmai főnök az anyagcégtől, a személyzeti vezető és én. A személyzeti vezető fiatal ember volt, nem szeretett volna beleszólni a döntésbe, ez már látszott rajta az elején, végül ketten maradtunk a szakmai főnök és én, rajtunk állt, kinek adjuk az állást. Sokat vitáztunk, bár az új ember az én közvetlen beosztottam lett volna, a szakmai vezetést az anyacég gyakorolta volna felette. Az én jelöltem egy nagyvállalat, bizonyos mértékig egy versenytárs dolgozója volt, aki évtizedes gyakorlattal rendelkezett abban a pozícióban. Előnye volt, hogy a cége többször váltott külföldi tulajdonost, és mindegyik megtanította a cégnél működő folyamatokra, tehát nagy tapasztalattal rendelkezett. A szakmai vezető kollégám jelöltje fiatal volt, agilis, olyasvalaki, aki mindennek maga jár utána, aki figyel a részletekre, aki nem csak abból él, amit a beosztottai elvégeznek. Én döntöttem, mert az én feladatom volt a döntés és az utóbbi jelöltet választottam, azért, hogy kedvezzek a főnökömnek. A problémák akkor kezdődtek, amikor rájöttem, hogy az új kollégát nem érzem a magaménak. Több önállóságot adtam neki, jobban megbíztam benne, kevesebbet ellenőriztem, mint kellett volna. Később rájöttem, hogy mások helyett végez el olyan dolgokat, amelyek alulmúlják az ő szintjét, a folyamatok nem működtek a részlegében, a vevők elégedetlenül kritizálták a működését. Kiderült, a szakmai főnök csak addig volt mérvadó, amíg a kiválasztást kellett elvégezni, ő még kevesebbet vezette az új dolgozót, mint én. El kellet küldenünk az új embert egy idő után, bár nem tehetett róla. Egy szinttel magasabb pozícióba került, mint amit el tudott látni, annak következtében, hogy én a kiválasztásnál önként lemondtam a kompetenciámról és elfogadtam más döntését.


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amio2019februar 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 125 vendég böngészi

bav logo kicsi banner