Close

Úszómedence fog összekötni két londoni toronyházat

Egy 25 méteres úszómedence fog összekötni két tízszintes toronyházat London központjában, a páratlan építményt 2019-re tervezik elkészíteni.
A 20 centiméter vastag, átlátszó falú Skypool (égi úszómedence) a maga nemében a világon az első ilyen építmény lesz. Az 1,20 méter mély vízben úszók 35 méter magasból pillanthatnak le az utcán haladókraadta hírül a BBC NEWS honlapja.
 
Az Eckersley O'Callaghan cégamely az Apple boltjainak dizájnját készítette világszertetervezte és kivitelezi a projektet. Az úszómedence egy luxus ingatlanfejlesztés része a londoni Battersea negyedben lévő elektromos erőmű közelében. A medencéből jól látható majd a brit parlament épülete és a London Eye óriáskerék is.
 
A kivitelezés számos kihívással jár, mivel a két épület, amelyek közé az úszómedencét ékelik, különböző alapokra épült.
 
Az épületek mozgása a szélben kicsit eltér egymástól, azért ez az egyik nagy probléma, amelyet meg kell oldanunkmondta Brian Eckkersley a BBC-nek
 
Tartógerendákkal fogják ezért alátámasztani az építményt, amelyek lehetővé tesznek bizonyos fokú mozgást. Ugyanakkor figyelembe kell venni a víz nyomását is az uszoda üvegfalaira
 
A medence fala nem üvegből, hanem átlátszó műanyagból, akrilból fog készülni. A vizet szűrni fogják, hogy az akril folyamatosan tiszta maradjon belülről, a medence falát kívülről azonban rendszeresen tisztítani kell.
 
Másik nagy kihívás az építési anyag feljuttatása lesz, amihez egy különleges darura lesz szükségük az építőknek.  
     
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top