Close

Murexin: Csillogó fuga takarítás után is

A helyiségek hidegburkolási munkálatai után a végső, teljes összképet a fugázással tudjuk kialakítani, amely nagymértékben befolyásolja a kész burkolat esztétikáját. Ezért fontos, hogy a fuga kiválasztása során körültekintőek legyünk. A színek mellett ügyelnünk kell a burkolat későbbi igénybevételének megfelelő minőségre is. A fugázó kiválasztásakor sokszor halljuk, hogy elégedjünk meg az átlagossal, a szürke fugázóval, hiszen előbb-utóbb a takarítás és szennyeződések hatására úgyis elszürkül, elszíneződik a felület.
 
A háziasszonyok már biztosan találkoztak olyan fugákkal különösen a konyhában, konyhapulton, melyek az eredetitől eltérő, különböző színekben „pompáznak”, foltosak és kopottak. Ezeknek a színeknek a létrejötte nem a fugázóanyag gyárilag kevert színére, vagy kivitelezési problémákra vezethetőek vissza. A mindennapok során gyakran előfordulnak olyan apró, de kellemetlen balesetek, mint pl. kifröccsenő olaj, zsír vagy étel, kiöntött vörösbor vagy kávé, gyümölcsök és zöldségek levei stb., melyek egy cementbázisú fugázóanyagon maradandó nyomot hagynak. Természetesen ilyenkor minden háziasszony rögtön megpróbálja eltávolítani a szennyeződést különböző tisztítószerekkel és súroló eszközökkel, de sajnos a végeredmény legtöbbször inkább lehangoló, hiszen a foltok megmaradnak, sőt a tisztítás után még jobban csorbul a fugakép összhatása. A cementbázisú fugázóanyagok tulajdonságaiból adódóan, a nyitott pórusok miatt a szennyeződések mélyen beszívódhatnak a fugába.
 
A felsorolt problémákat egy megfelelő, tökéletesen zárt pórusokkal rendelkező Murexin fugázóanyag választásával és felhordásával könnyedén ki lehet küszöbölni. 
Ez a fugázóanyag az élelmiszerbarát, ivóvízzel való érintkezésre is alkalmas, vízzáró, oldószermentes, baktériumgátló, hőmérséklet-, öregedés- és vegyszerálló, kétkomponensű, epoxigyanta-bázisú Murexin FMY 90 Epoxi fugázó, melyet 10 mm fugaszélességig lehet alkalmazni.
 
A széles színválasztékból könnyedén kiválaszthatjuk az ízlésünknek megfelelőt, illetve a kerámiaburkolathoz leginkább illeszkedő árnyalatot, hiszen a Murexin FMY 90 Epoxi fugázó már az FM 60 Prémium Fugázó színeiben is elérhető. És ha ezek közül mégsem találtuk volna meg a megfelelőt, az epoxi fugázót a RAL színkártya szerinti bármelyik színben megrendelhetjük.
 
Anyagszükséglet: kb. 0,5-1,0 kg/m2 csempe és fugamérettől függően
Kikeményedés/járható: kb. 24 óra után, vegyileg terhelhető: kb. 10 nap után
 
Amennyiben az FMY 90 Epoxi fugázót az előírásoknak megfelelően dolgozzuk fel, akkor a későbbi olajos, pirospaprikás, vörösboros kifröccsenéseket, foltokat könnyedén el lehet távolítani tisztítószerek és súrolóeszközök alkalmazása nélkül, a fugán keletkező maradandó foltokat elkerülve.
 
Tipp: Hogyan lehet még szebbé, illetve egyedibbé tenni az epoxi fugázót, azaz a fugaképet?
A válasz: a Murexin Epoxi fugacsillámporral!
A Murexin Epoxi fugacsillámpor kiemeli a fugát a csempe mellett és hangsúlyosabbá teszi a fuga kinézetét. Az arany, illetve ezüst színű fugacsillámpor az FMY 90 Epoxi fugázóba keverésekor csillogó effektust hoz létre.
Anyagszükséglet: 1 db (200 g) Epoxi fugacsillámpor / 6 kg FMY 90 Epoxi fugázóhoz keverve
 
Válasszon Ön is  olyan epoxi fugázót, amely könnyen takarítható, a szennyeződés nem szívódik be a fugába, ellenáll a tisztítószereknek és bizonyított már olyan nagy igénybevételnek kitett helyeken is mint például üzemi konyhák, élelmiszeripari üzemek, autómosók.
www.murexin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top