Ring Magazin

Vasárnap, 2019. Április 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Szolgáltatás Versenyképesség interim menedzsmenttel: rugalmas vezetők a változó gazdaságban

Versenyképesség interim menedzsmenttel: rugalmas vezetők a változó gazdaságban

E-mail Nyomtatás PDF

Horváth Zsanett írása

Krízismenedzsment, növekedés, átszervezés, leépítés, az előző vezető távozása, kultúraváltás, projektmenedzsment, speciális vezetői feladatok, innováció: csak azon esetek töredéke, amire alkalmazható, de vajon mi is az interim menedzsment? A hatékony  üzleti megoldást, az interim menedzsmentet sokan ismerik hazánkban is, bár tőlünk nyugatabbra elterjedtebb, itthon is több mint 10 éve van jelen.

Átmenetileg, vagy egy projekthez szükséges vezetői erőforrást, tudást és tapasztalatot biztosít. Meghatározott menedzseri feladatok ellátását jelenti határozott idő alatt, amit egy független, tapasztalt szakemberrel oldanak meg, aki rendelkezik az ehhez szükséges felelősséggel és hatáskörrel. És vajon kik alkalmasak erre a feladatra? Kik az interim menedzserek?

Határozott időre, határozott feladatra szerződő felsővezetők. Jellemzőik:

  • Nem törekszik arra, hogy állandó munkaszerződést kapjon a Megbízótól, a szerződés eredményes teljesítése után távozik a vállalattól és felkészül a következő feladatra.
  • Tudatosan építi karrierjét, elhivatottságot érez ezen életforma iránt és nem tévesztendő össze a két munkaviszony közötti állapotban lévő vezetővel.
  • Általában, de nem kizárólag, 45 év feletti, anyagilag független, színes egyéniség, aki élete során már több munkahelyen szerzett tapasztalatot és az ipar, a szolgáltatások, illetve a kereskedelem különböző ágazataiban dolgozott.
  • Érdeklik az érdekes szakmai feladatok és kihívások, szakmájában naprakész

Miben különbözik?

Tanácsadó vagy interim management
Felmér, tanácsot ad Átvilágít, megbeszéli, végrehajtja
Rövid távú haszon Hosszú távú haszon
Alkalmazott vezető vagy interim manager
Fizetett szabadság, betegszabadság Operatív napok után járó díj
Betanítás, szakmai képzések, elbocsájtási idő Képzett munkaerő határozott időre
Cél a pozíció megerősítése Célja a vállalat megerősítése
Fejvadászat vagy interim management
Vezetőt választ ki Feladatot hajt végre
Személy Megoldás
Használja tudását Megosztja tudását (értéktöbblet)

Mitől egyre népszerűbb?

Az interim menedzsment terjedése annak is köszönhető, hogy sokféle speciális esetben minden stádiumban bevethető és alkalmazható. Nem csak multinacionális és nagy termelővállalatok engedhetik meg maguknak, hanem a kis- és középvállalatok is alkalmazhatnak interim menedzsert, mint akkreditált tanácsadót. Az interim menedzserek költsége, mivel csak a „ledolgozott” napok után fizet a megbízó, nem haladja meg az alkalmazott vezetők költségét, viszont a tudástöbblet, amit bevisznek a szervezetbe, nagyon értékes.

Az interim menedzsment kultúrája folyamatosan terjed. A piaci szereplők rendszeresen tartanak rendezvényeket vállalkozók számára, melyeken megismertetik tevékenységük előnyeit. Az Interim menedzsment workshop a szakma kiemelt rendezvénye, melynek érdekessége, hogy az interim menedzserek és a megbízók együtt osztják meg tapasztalataikat, így téve igazán interaktívvá a rendezvényt. Az Év Interim menedzsere díj is kiosztásra kerül immár két éve, mellyel a kiemelkedő interim menedzserek vezetői teljesítményét díjazza a szakma. További információk: http://interimhu.blogspot.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi

bav logo kicsi banner