Close

Az értékteremtő középosztály

az értékteremtő középosztály

Barátaim azt állítják, hogy a társadalmakban, és így a magyar társadalomban is, a középosztály teremti az értékeket. Ezért fontos, hogy Magyarországon is létrejöjjön egy erős középosztály, amely alkalmas arra, hogy értékteremtőként betöltse funkcióját és véleményvezérként is szerepeljen társadalmi szinten. A középosztály legyen az a lámpás, amely követhető, jó volna, ha a középosztály tagjairól venne példát a társadalom nagy része, például azok, akik jobb életminőséget kívánnak maguknak, és gyermekeiknek! Esetleg lesz aki megkérdezi tőlem, – értéknek tekinthető a jobb élet? Igen!

Három gyermekem van, az egyik értékem a család. A családi adózás bevezetése nekünk nagy segítség volt, mert általa többet tudunk költeni a gyerekeinkre. A feleségem és én – a férj, a feleség, a gyerekek, mindegyik érték, külön-külön is, de együtt is, úgy hívjuk, hagyományos család. Sokféle érték van még. Egy fontos érték, hogy a dolgok általában a jó irányba fejlődjenek körülöttem. Ezért pedig az állam a felelős.

A középosztály az olyan államot szereti, amely az intézkedéseivel értékeket hoz létre, jót tesz az egyénnek, jót tesz a családnak, jót tesz mindenki másnak és jót tesz a magyar nemzetnek. Ez a mostani állam pedig végre ilyen, megérdemeltünk már mi magyarok egy ilyet húszévnyi kínlódás után. Intézkedéseivel azt üzeni a társadalomnak, hogy aki tanul és dolgozik, az segít magán, több gyereket vállalhat, jobb élete lesz, és a középosztály tagjává válhat. 

Az államot kritizálni érték, mindig szükséges és érdemes. Néha észbe kap, hallgat a kritikára és kijavítja az ügyetlenkedéseit. Lényeges különbség van a baloldali államot és a jelenlegi konzervatív államot érő kritikák között. A szoclib időkben a jobboldal azt kritizálta, amit az állam nem tett meg, és volt egy értékteremtő lépése is, épített vagy ötszáz kilométer autópályát, azt is lehetett kritizálni. Ma a baloldal azokat az értékeket kritizálja, amelyeket a konzervatív állam megteremtett. Magyar állampolgárságot adott a magyaroknak és ezzel lezárta az első világháborút, a kétharmaddal nyerte a választásokat és ezzel lezárta a második világháborút, bevezette a családi adózást, egykulcsos adórendszert vezetett be, rezsicsökkentéssel kedvezett az egész társadalom minden rétegének, a devizahiteleseket kimentette, a szociális segélyrendszert szociális munkarendszerré alakította, a hajléktalanokat nem engedi megfagyni az utcán, előírta, hogy a szegény ember is iskolába kell járassa a gyerekét, az iskolában ebédet ad a gyerekeknek, megszüntette a megélhetési bűnözést, sokat tett a dohányzás ellen, megszüntette a játékgépeket, visszaadta a tankönyvek becsületét, nemzetstratégiát készített. Így bő tere lehetne a kritikáknak. A baloldal mégis bajban van. Irígyen figyeli az állam által létrehozott értékeket és semmi értékes nem jut az eszébe. 

Földi Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top