Close

Színházi előadás a Gyermekmentő Szolgálat javára

Budapest – A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) egészségügyi munkáját támogatja a budapesti Vígszínház Lumpáciusz Vagabundusz című, december 19-i előadása.

 
Az 1990-ben alakult Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és rászoruló gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, gyermekintézmények segítése. Évente több karitatív célú rendezvényt szerveznek, amelyek bevételéből a hátrányos helyzetű, beteg, árva gyermekeket támogató tizenkét programjukat működtetik. 
A szervezet egészségügyi programjának keretében évente két alkalommal önkéntesekből álló orvos- és szakembercsoport utazik a romániai Hargita megyébe, ahol óvodákban és iskolákban vizsgálják, gyógykezelik a rászoruló gyermekeket, valamint nőgyógyászati kamiont és mozgó fogászati rendelőt működtetnek. Az önkéntes orvosok tavaly több mint 10 ezer vizsgálatot végeztek Erdélyben.
A hagyományoknak megfelelően az NGYSZ idén is megtartja jótékonysági estjét. Az Eszenyi Enikő rendezte Lumpáciusz Vagabundusz című kétrészes zenés előadásban mások mellett Stohl András, Lengyel Tamás, Lukács Sándor, Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Kerekes József és Danis Lídia lép színre – közölte a szervezet az MTI-vel. 
A Johann Nepomuk Nestroy műve nyomán készült darab címszereplője Lumpáciusz Vagabundusz. A bohém csavargó ivásra és kártyázásra csábítja a fiatalokat, akik nem akarnak dolgozni, csak szórják a pénzt. Heltai Jenő 1943-ban írt verses vígjátékát a Vígszínház színpadán új, mai feldolgozásban láthatja a közönség.
MTI 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top