Ring Magazin

Hétfô, 2019. Április 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Magyar Glóbusz Arcvonások Eduline.hu: ismét a Fazekas Gimnázium a toplista élén

Eduline.hu: ismét a Fazekas Gimnázium a toplista élén

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest - Újra a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium áll az idei gimnáziumi rangsor élén, amelyet a szintén fővárosi Eötvös József Gimnázium követ - a HVG-lista első 10 helyezettjét az eduline.hu tette közzé kedden.
Az összesített rangsor első helyén ismét a Fazekas-gimnázium áll, amely három - a szövegértést és a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematika érettségi eredménye alapján összeállított - alrangsorban is az első helyet szerezte meg. 
Az összesített lista második helyezettje a budapesti Eötvös-gimnázium, míg a harmadik helyen hármas holtverseny alakult ki a budapesti Veres Péter Gimnázium, a Szent István Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gimnáziuma között. 
 
Őket követi az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnázium (Budapest), ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium (Budapest), a Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest), a Lovassy László Gimnázium (Veszprém) valamint a Budapest XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium.
A rangsoroláshoz a diákok 2013-as tanulmányi és felvételi eredményeit, a különböző versenyeken elért helyezéseket és egyéb adatokat használtak. Az összesített rangsort például hét - az országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredmények, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készített - részrangsor felhasználásával állították össze.

MTI 


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 52 vendég böngészi

bav logo kicsi banner