Close

Európai uniós ismereteiket mérhetik össze középiskolások

Középiskolás diákok jelentkezését várják a 4 for Europe című versenyre, amelyen négy fős csapatokban adhatnak számot az európai unióval kapcsolatos ismereteikről a tanulók.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szervezésében megvalósuló megmérettetésre olyan négyfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csoportok regisztrációját október 6-án délig fogadják a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon.

Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet, amelyek az első fordulóban az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból kapnak válogatás kérdéssort, ezeket a verseny honlapján oldhatják meg a csapatok.

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, amelyeket várhatóan november 3. és november 15. között rendeznek meg az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

A vetélkedő első helyezett csapata a 2014-2015-ös tanév tavaszi félévében, márciusban egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA program keretein belül. A verseny 2-4. helyezettjei pedig Európa 2015-ös kulturális fővárosába, Plzenbe és Prágába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top