Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Május 23.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Európai Unió Európai uniós ismereteiket mérhetik össze középiskolások

Európai uniós ismereteiket mérhetik össze középiskolások

E-mail Nyomtatás PDF

Középiskolás diákok jelentkezését várják a 4 for Europe című versenyre, amelyen négy fős csapatokban adhatnak számot az európai unióval kapcsolatos ismereteikről a tanulók.


A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szervezésében megvalósuló megmérettetésre olyan négyfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek. A csoportok regisztrációját október 6-án délig fogadják a http://europedirect.kjmk.hu weboldalon.

Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet, amelyek az első fordulóban az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból kapnak válogatás kérdéssort, ezeket a verseny honlapján oldhatják meg a csapatok.

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, amelyeket várhatóan november 3. és november 15. között rendeznek meg az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

A vetélkedő első helyezett csapata a 2014-2015-ös tanév tavaszi félévében, márciusban egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA program keretein belül. A verseny 2-4. helyezettjei pedig Európa 2015-ös kulturális fővárosába, Plzenbe és Prágába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

Forrás: MTI


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk májusi száma

amio 19majus 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi

bav logo kicsi banner