Close

Gerard Depardieu magyar koprodukcióval készülő, első világháborús filmben szerepel

Egy első világháborús szibériai fogolytáborban előadott legendás Csárdáskirálynőről szóló, magyar koprodukcióval készülő filmben szerepel Gerard Depardieu – értesült a The Hollywood Reporter.

 
A francia színész az orosz hadifogolytábor parancsnokát alakítja majd az It’s Showtime, Siberia! című produkcióban, amely Tasnádi István forgatókönyvéből, Vecsernyés János kamerája előtt születik az Oscar-jelölt román Robert Dornhelm rendezésében. A 15 millió dolláros (3,6 milliárd forint) költségvetésű film az A Company produkciója, támogatói között szerepel a Magyar Nemzeti Filmalap, emellett német, osztrák és orosz helyi forrásokból gyűlt össze a finanszírozás.
A szereposztásban a Tudorok című tévésorozatból ismert ír színésznő, Sarah Bolger ifjú operettprimadonnát, Jamie Campbell Bower (A végzet ereklyéi – Csontváros) pedig karmestert játszik. A film Kálmán Imre Csárdáskirálynőjének arról a legendás előadásáról szól, amelyet Szibériában hadifoglyok állítottak színpadra az első világháborúban.
„Filmünk a távoli Szibériában raboskodó hadifoglyok megtörtént kalandjain alapul, akik saját felfogásukban főként emlékeikre támaszkodva vitték színre a klasszikus operettet, amelynek még a jellegzetesen női szerepeiben is görbe lábú bakák ugráltak a színpadon” – idézte Kalmár Péter producer szavait a film honlapjáról a hollywoodi portál. 
Depardieu számos orosz szerepet játszott – volt már Raszputyin is egy francia-orosz koprodukcióban – mióta tavaly orosz útlevelet és állampolgárságot is kapott.
Az előkészületeknél tartó Siberia a Magyar Nemzeti Filmalaptól kétmillió dollárhoz jutott, emellett a produkció 1,9 millió dolláros adókedvezményt is igénybe vehet Magyarországon. A felvételek jövőre kezdődnek magyar, német és osztrák helyszíneken, a film pedig 2016-ban kerül a mozikba.
Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top