Close

EL-főtáblás a Loki, kiesett a Győr

Egyik szemünk sír, a másik nevet. A Debrecen kettős győzelemmel búcsúztatta bolgár ellenfelét, a Litex Lovecset, és ezzel bekerült az Európa Liga csoportkörébe. Sajnos a másik magyar kupacsapatnak nem sikerült a bravúr, a Győri ETO a horvát bajnok Dinamo Zagrebhez látogatott, de Pintér Attila csapata nem tudta ledolgozni az itthon összeszedett kétgólos hátrányt.

A Lovecsi stadionba mindössze négyezer hazai szurkoló látogatott ki, az idegenbeli 2-0-ás vereség kedvét szegte a bolgár drukkereknek. Ezzel mit sem törődve a hazaiak húsz percig erős nyomás alatt tartották a Debrecen kapuját. Herczeg András csapata a 25. percben veszélyeztetett először, Czvitkovics távoli próbálkozása azonban jócskán a kapu fölé ment. Két perccel később ismét Czvitkovics lőhetett, szabadrúgását Vinícius bravúrral védte. Tíz perccel később egy nagy kavarodás után Kabát szerezhette volna meg a vezetést a DVSC-nek, de a lövés végül elkerülte a kaput. A hazaiak azonnal válaszoltak, Zanev bombáját Malinauskasnak kellett hárítania. Öt perccel a félidő vége előtt Szakály kapott remek indítást, egy az egyben vezethette a bolgár kapus felé a labdát, de a ziccer kimaradt, 45 perc játék után döntetlenre álltak a csapatok. A második játékrész nyolcadik percében a Kabát helyére beálló Yannick megszerezte a vezetést. A 23 éves kameruni játékos egy szép csel után tisztán lőhetett, találatával már-már biztosra vehető volt a Loki továbbjutása. A Litex még próbálkozott, aminek meg is lett az eredménye, a 68. percben egy szöglet után Niflore bólintott a kapuba, ismét megjött a szurkolók hangja. Két gól kellett volna még a hazaiaknak, akik azonnal magasabb sebességre kapcsoltak. Tíz percig tartott a nyomás, a 81. percben Czvitkovics már valóban eldöntötte a továbbjutást. Egy remekbe szabott lövéssel szerezte meg ismét a vezetést csapatának, a csatár mintegy 21 méterről bombázott, Vinícius esélye sem volt a hárításra. A Debrecen ezzel a tavalyi BL-csoportkört követően ismét bravúrt ért el, az Európa Liga első magyar résztvevője megérdemelten, kettős győzelemmel ejtette ki a bolgár bajnokot.

Európa Liga, rájátszás, visszavágó:
Liteksz Lovecs (bolgár) – DVSC 1-2 (0-0)
Lovecs, 4000 néző
v.: Malek (lengyel)
Liteksz: Vinícius – Zanev, Nikolov, Petkov, Bodurov – Milanov (Bratu, 61.), Tom (Da Silva, 61.), Jelenkovics (Cvetkov, 84.), Sandrinho – Niflore, Janev.
DVSC: Malinauskas – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J. (Máté P., 90.), Kiss Z., Szakály P. (Dombi, 74.) – Kabát (Yannick, 50.), Coulibaly.
gól: Niflore (68.), illetve Yannick (53.), Czvitkovics (81.)
sárga lap: Laczkó (24.), Mijadinoszki (58.)
továbbjutott: a Debrecen, kettős győzelemmel, 4-1-es összesítéssel

A másik mérkőzésen a Győrnek idegenben kellett bizonyítania, sajnos az esély a továbbjutásra elég csekély volt, hiszen a Zagreb kétgólos előnnyel várhatta a visszavágót. A Győr viszont megtréfálta a horvát kirakatcsapatot, tizenhét perc elteltével a brazil Ceolin egy pazar kapáslövéssel blokkolta Loncaric-kapust, és ezek után percekig csak kereste önmagát a Dinamo. A győriek sajnos nem tudták kihasználni a zűrzavart, a hazai csapat lassacskán ismét átvette az irányítást. A 34. percben egy (semleges szemlélő számára) mókás jelenet játszódott le a Győri kapu előtt, kétszer sikerült a felszabadító rúgást a horvátoknak ajándékozni, másodjára éppen a kapu előtt ácsorgó Rukavinához pattant a labda, és sarokkal bele is ért, de szerencsére nem született belőle gól. A félidő hosszabbításában aztán az angol bíró tett arról, hogy ne legyen nyugodt a győriek szünete. Egy teljesen ártalmatlan szituációt követően fújt be tizenegyest Marriner, Sammir pedig magabiztosan értékesítette az ajándék büntetőt. A második félidőben sokáig csak unalmas passzolgatást láthatott a Maximir stadionba kilátogató nyolcezer néző, Kramaric helyzete és Pintér Attila lelátóra küldése volt sokáig a legnagyobb érdekesség. A 81. percben aztán próbára tették a horvát kapust a vendégek, Völgyi szabadrúgását követően Babic került helyzetbe, de a lövését Loncaric hárította. Három perccel később viszont minden reménye elszállt a Győri ETO-nak, egy szintén vitatható helyzetben megint büntetőt ítélt a bíró, Sammir pedig duplázott, megszerezték a vezetést a hazaiak, az eredmény pedig már nem változott. Ennek ellenére a Győr küzdőszelleme minden magyar csapat javára válhatna, ha a bajnokságban jól teljesítenek, jövőre lehet javítani.

Európa Liga, rájátszás, visszavágó:

Dinamo Zagreb (horvát) – Győri ETO 2-1 (1-1)
Zagráb, Maksimir-stadion
v.: Marriner (angol)
Dinamo: Loncaric – Mesaric (Etto, 33.), Ademi, Biscan, Cufré, Kramaric (Chago, 79.), Sammir, Vrsaljko, Badelj, Rukavina, Morales (Dodo, 66.).
Győr: Stevanovic – Babic, Stanisic (Szabó O., 33.), Fehér, Djordjevic –  Ceolin, Pilibaitis, Tokody, Koltai (Dinjar, 56.), Völgyi – Aleksidze (Bugerra, 67.).
gól: Sammir (45+2., 84., mindkettőt 11-esből), illetve Ceolin (17.)
sárga lap: Mesaric (20.), Fehér (45+2.), Rukavina (73.), Babic (85.), Völgyi (86.)
továbbjutott: a Dinamo Zagreb, 4-1-es összesítéssel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top