Close

Változást és erkölcsi megújulást

A Helikon Kiadó tisztelettel meghívja Önt és barátait Antalóczy Zoltán: Változást és erkölcsi megújulást c. könyvének bemutatójára. A könyvet méltatja és ajánlja: dr. Klinghammer István akadémikus, professzor, az ELTE rektori tanácsának volt elnöke.
Időpont: 2010. szeptember 22. (szerda) 16 óra
Helyszín: ELTE Egyetemi Könyvtár
1053 Budapest, Ferenciek tere 6.

„Az erkölcsi válságban vergődő Római Birodalmat az őskeresztények az igazság erejével és a megbocsájtó szeretet hatalmával győzték le. A romokon keresztény európai kultúra létesült. A hanyatló középkorban a római Egyház inkvizícióval védekezett a rátámadó eretnekek ellen. Ebben a harcban azonban az eretnekek győztek. Az Európai Unió pedig ott tart, hogy még keresztény múltját sem vállalja fel.
Ázsia sohasem vállalta fel a tőle idegen kultúrákat és vallásokat. A kereszténységet sem. Kína Krisztusa Konfucius. A „pekingi konszenzus” „Konfucianizmus-kommunizmus és kapitalista hibrid”, amely „képlet”-ben a közös nevező a vallás-erkölcsöt megvalló Konfucius.
A „washingtoni konszenzus” neoliberalizmusa és a mindent elsöprő morális válság miatt még Amerika tálibokkal vívott afganisztáni háborújának kimenetelét is megkérdőjelezi.
Mi történt ezzel az erkölcs nélküli világgal? Hogyan jutott még a kereszténység is az erkölcs trónfosztásához? Miért rohan az emberiség egy élhetetlen világ felé? Könyvemben a történelmi utat végigjárva kísérelem meg a válaszadást, változásért és erkölcsi megújulásért.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top