Close

A sebész „szemén át” közvetítettek egy műtétet az interneten

A The Royal London Hospital sebésze a világon elsőként a saját szemén át, pontosabban a Google okosszemüvegét viselve közvetített végig egy bonyolult műtéti beavatkozást az interneten.
    Az operációt – amely során rákos szövetet távolítottak el a páciens májából és beléből – mintegy 115 ország 13 ezer sebészhallgatója nézte végig számítógépen vagy mobiltelefonon keresztül.
    A diákok emellett közvetlenül feltehették kérdéseiket a műtétet végző sebésznek. A hallgatók által begépelt kérdések az okosszemüveg bal alsó sarkában jelentek meg – nem korlátozva a sebész látását – és a szakember szóban válaszolt rájuk.
    „Nagyon örülök neki, hogy a Google okosszemüvegét használva sikerül bevinnünk a jövő sebészeit a műtőbe” – mondta a beavatkozást elvégző Shafi Ahmed.
    Egy online kérdőívben a közvetítést végignéző sebészhallgatók 90 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeretné, ha ez a fajta oktatás a tanterv részét képezné – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.
    A 78 esztendős Roy Pulfer természetesen hozzájárult, hogy műtétjét az interneten közvetítsék. „Örülök, hogy ez segíteni fogja a fiatalok oktatását. Ők szívesen élnek a technológia adta lehetőségekkel, így ez nagyszerű lehetőség számukra” – mondta.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top