Ring Magazin

Csütörtök, 2019. Március 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport Stadionmustra– Futottak még

Stadionmustra– Futottak még

E-mail Nyomtatás PDF
Cikksorozatom harmadik részében azokat a magyar stadionokat fogom bemutatni, amelyek még el tudják látni a feladatukat, de már nem tartoznak a modern arénák közé. A Videoton, a Haladás és a Ferencváros otthona is ebbe a kategóriába tartozik. Ezeket az épületeket még megéri renoválni, de nagyobb fejlesztéseket már nem érdemes végrehajtani rajtuk.
 
 
Sóstói Stadion
Az 1967-ben átadott létesítmény Fejér megye legnagyobb stadionja, 15000 férőhelyes, a tavalyi bajnokságban ezüstérmes Videoton használja hétről hétre. Nézőcsúcsa 1985-ben, az UEFA-kupa döntőjében dőlt meg, 40 ezer ember zsúfolódott össze az arénában (akkor még állóhelyek is voltak). Az épület az ezredfordulóra igencsak megkopott, és szóba került a stadion felújítása is. 2002-ben kezdődött meg a rekonstrukció, az újjáépítés fő oka a 2008-as és a 2012-es EB-pályázatok voltak. Megépítették az új főlelátót, 3500 fedett helyet létrehozva ezzel a Sóstói Stadionban, továbbá minden szektort székekkel láttak el, így az arénában már csak ülőhelyre lehet jegyet váltani. Idén bővítették a VIP-részleget, és tavasszal új gyeptéglákat kapott a futballpálya is. A felújítás sikerét bizonyítja, hogy az UEFA engedélyezte a nemzetközi mérkőzések megrendezését a stadionban.
 
Rohonci Úti Stadion
A Szombathelyi Haladásnak 1920-óta a Rohonci út az otthona, ekkor 6-7000 férőhelyes volt a stadion, a háború során viszont súlyosan megsérült az építmény, csak több hónap munka után sikerült ismét használhatóvá tenni. Nagyobb felújításokra, átépítésekre a hetvenes években került sor, a nézőcsúcsot az 1990-es Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen dőlt meg, 20 ezer néző volt kíváncsi a találkozóra. A 13 ezer férőhelyes stadion ötezer ülőhelyéből háromezer fedett, a maradék nyolcezer állóhelyet folyamatosan székekkel szerelik fel. Vas megye legnagyobb futballstadionjában nemzetközi mérkőzéseket is megrendezhetnek, tavaly a Haladás Szombathelyen játszott Európa-Liga selejtezőt. A szurkolói átlag itt a legmagasabb, 2009-ben átlagosan 6400 néző járt ki a hazai mérkőzésekre.

Albert Stadion
A focikedvelőknek nem kell bemutatni az Üllői úti Albert Flórián Stadiont, hiszen az egyik legnépszerűbb magyar klub, a Ferencváros otthona. 1911-ben adták át az első Üllői úti stadiont, befogadóképessége 40 ezer fő volt. Hatvan évig volt ez a zöld-fehérek otthona, 1971-ben viszont lebontották a régi lelátókat, és három év múlva átadták a 29 ezer fős új Üllői úti stadiont, a kilencvenes években a befogadóképessége 18.000 főre csökkent, mivel székekkel szerelték fel a Fradi-arénát, de még így is Budapest legnagyobb klubstadionjának számít. 2007-ben átnevezték az épületet Albert Flórián stadionra. Tavaly kicserélték a stadion eredményjelzőjét, és ismét egy nagy beruházásra készülnek az Üllői úton, az új tulajdonosok egy 23 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt szeretnének építeni. Az eredeti tervek szerint már idén tavasszal meg kellett volna kezdődnie a bontásnak.

(3 értékelés)
 

Hozzászólások  

 
0 #2 2010-08-22 12:58
Robó! Most olvastam a Nemzeti Sportról Írt dolgozatodat, nagyon komoly történet ismertetés és elemzés, szerintem itt a sport rovatba is el kellene helyezni, valószínűleg még többen olvasnák, ugyanis ezt minél több olvasóval meg kellene ismertetni, super! üdv Zol és a többiek
Idézet
 
 
0 #1 2010-08-22 12:11
Nagyon tetszik a stadion mustra - super ötlet Robi! üdv Zol
Idézet
 

Megjelent A Mi Otthonunk márciusi száma

amiocimlap 2019marc 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 157 vendég böngészi

bav logo kicsi banner