Close

Internetes ipari forradalmat hoz az ember-gép kommunikáció

A különböző technológiai szigetek összekapcsolása és a gépek közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozása céljából Ipari Internet Konzorciumot (IIC) alakított a GE, az AT&T, a CISCO és az Intel annak érdekében, hogy közelebb hozza egymáshoz a valós és a digitális világot.

Az IIC (Industrial Internet Consortium) célja egy innovációs ökoszisztéma kialakítása a gépek és az ember közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozására.

„Soha nem létesült még ilyen nagyszabású ipari együttműködés – mondta Bill Ruh, a GE Globális Szoftverfejlesztő Központjának alelnöke a New York Timesnak. – Így teremthetjük meg az együttműködést a gépek, az emberek és az adatok között.”

Az internet ma már jóval többről szól, mint az elektronikus levelezés, az e-kereskedelem vagy a Twitter. „Korszakváltás küszöbén állunk” – jelentette ki Joe Salvo, a GE Global Research kutatóközpont komplex rendszerfejlesztési laboratóriumának vezetője.

A termelékenység növelésének következő hulláma az intelligens gépek és az emberek összekapcsolása lesz. Ehhez azonban előbb meg kell találnunk a közös nyelvet, mivel jelenleg még bábeli hangzavar uralkodik – mutatott rá. Az ipari internetben rejlő igazi értékek kiaknázásához nyílt szabványokra van szükségünk – szögezte le.

Az internetre kapcsolt eszközök száma már most is nagyjából 10 milliárdnál jár, és 2020-ra várhatóan 50 milliárdra nő. A GE becslése szerint az ipari internet 10-15 ezermilliárd dollárral növelhetné a globális GDP-t a következő két évtized folyamán.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top