Close

Tennessee Williams eddig ismeretlen novellája látott napvilágot

Tennessee Williams Pulitzer-díjas drámaíró eddig ismeretlen novellája látott napvilágot első ízben a The Strand irodalmi magazin tavaszi kiadványában.

Crazy Night (Őrült éjszaka) című elbeszélést egy diákkori szerelem ihlette: az író rövid ideig randizgatott egy Anna Jean O’Donnell nevű lánnyal, mialatt a Missouri Egyetemre járt. Williams költeményeket is írt Anne Jeanről, ám jegyzeteiben és memoárjaiban csak futólag emlékezett meg róla – ismertette kedden a BBC News.

A novellát közlő The Strand irodalmi magazin főszerkesztője, Andrew Gulli szerint Williams a harmincas években írhatta a történetet, amely – akár „egy kirakós elveszett darabja” – hozzájárul, hogy jobban megértsük az író érzelmi fejlődését.
Williams anyjáról, Edwináról mintázta Blanche alakját A vágy villamosa című színművében, az Üvegfigurák Laura Wingfieldjét pedig lánytestvére, Rose ihlette.

A Crazy Nightban az elbeszélő, egy meg nem nevezett kampusz elsőéves főiskolása romantikus viszonyt kezd Anna Jeannel, ám a lány egy másik diák miatt elhagyja.
A novella címe arra a főiskolai hagyományra utal, amikor a diákok egy éjjelt tivornyázással: ivászattal és a szexszel töltenek.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-26728703

forrás:mti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top