Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 8.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Hír és hátTér Gazdaság 100 milliárdot hajtana be az APEH

100 milliárdot hajtana be az APEH

E-mail Nyomtatás PDF

Százmilliárd forintot hajtana be az APEH a legnagyobb adótartozást felhalmozó cégektől és magánszemélyektől - ez derül ki az adóhatóság legújabb feketelistájáról. A százmilliárd most jól jönne a költségvetésnek, de legfeljebb egy töredéke folyhat be az államkasszába.

Magyarországon ma felelősségre vonás nélkül számolhatja fel cégét az APEH-nak és üzleti partnereinek tartozó vállalkozó, és akár egy órán belül újat alapíthat - számolt be az RTL Híradó.Az APEH-nak 100 millió forintnál többel tartozó cégeket, és 10 milliónál többel tartozó magánszemélyeket sorolják fel egy listán.

A feketelista szerint a VIII. kerületben működik a felszámolás alatt álló rekorder. A Human Rent Kft. 2 milliárdos adóhátralékkal bír, amit majdnem kétmilliárdos bírsággal fejelt meg az APEH. Azaz a tartozásuk a négymilliárdot is meghaladja.

A lista harmadik helyezettje egy Kőbányai úti lerobbant telephelyen működik. A műszaki cikkeket forgalmazó cégről már két éve nem hallottak itt. Ennek a cégnek is több mint 3 milliárd forintot kellene befizetnie a költségvetésbe. De biztosan nem fizet. Az adóhátralékot felhalmozó cégek többségét felszámolják.

Csorbai Hajnalka, az Opten Kft. Stratégiai igazgatója azt mondta, hogy egy időben nagyobb divat volt eladni a cégeket hajléktalannak vagy külföldi állampolgárnak. Erre ma már Magyarországon nincs szükség. Nyugodtan lehet felszámolásba vinni a céget, semmiféle következménye nem lesz. Akár egy órán belül új céget lehet alapítani.

A 600 millió forinttal tartozó Hasitasi KFT és Sokasara Sárkány Kft alapítójának például már több mint száz cégét számolták fel. Mégsincs mitől tartania. Saját magánvagyonából legfeljebb félmillió forintot kockáztat. Ennyi ugyanis a cégeknél a minimálisan előírt alaptőke, és ennél többet nem követelhetnek a tulajdonoson.

 

forrás: kdnp.hu 


(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 140 vendég böngészi

bav logo kicsi banner