Close

A nők 40 év szolgálati idő után nyugdíjba mehetnek

Több tízezer nőt érinthet a kormány azon terve, hogy januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők; a férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet – mondta Iván László, a Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

 A kormánypárti országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a negyven év szolgálati idő után az életkortól függetlenül nyugdíjba vonuló nők a teljes jogú öregségi nyugdíjat megkapják. Hozzátette: a kormány az előre hozott nyugdíjazás rendszerében alapvető változtatásokat a közeljövőben nem kíván tenni. Iván László ezzel megerősítette a Népszava című napilap hétfői számában megjelenteket, miszerint januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők. A politikus a lapnak kijelentette: a kabinet már döntött erről, a parlament az őszi ülésszakon pedig szavaz az ügyben. A fideszes politikus a sajtótájékoztatón további részleteket, így azt, mikor lesz a javaslatból törvény, nem közölt. Ugyancsak kérdésre válaszolva úgy becsülte, hogy a kabinet döntése több tízezer nőt érinthet.

Iván László közölte: az most nincs terítéken, hogy a férfiak életkortól függetlenül hány év szolgálati idő után mehetnének nyugdíjba. A politikus hangsúlyozta: a nyugdíjak reálértéke nem fog romlani, a kormány megállítja a romlást.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top