Close

V. Sárréti Boszorkányfesztivál Szeghalmon

Kígyó farok, béka háj, indul a Boszorkafesztivál. Idén Szeghalom ötödik alkalommal hívja egy egész napos „szeánszra” az ország boszorkáit, az V. Sárréti Boszorkányfesztiválra. A helyszín a Tildy Zoltán úton álló Művelődési Központ előtti tér. A rendezvény augusztus 6–8-ig tart. Az első napon Boromisza Zsolt festőművész-grafikus, és nem mellesleg a város díszpolgárának „Szeghalmi álmok 2009–2010” című kiállítását csodálhatja meg a közönség.

Augusztus 7-ére aztán a Magyar Boszorkányszövetség főpapnőjének seprűje is megkapja a leszállási engedélyt, oldalkocsijában Ambrusz László, mágussal. A főpapnő mindenféle boszorkányfortélyokkal csábítja sátrába az érdeklődőket, aki, pedig elég bátor, hogy már most szembenézzen a jövővel, annak azt is elárulja, mit ígérnek a csillagok.

A rendezvényre ellátogató boszik és családjaik ingyenes családi matinén is részt vehetnek az Ambrus Mozgóban. Mindezeken kívül bűvészkedés, fúvós zenekar, mazsorett- valamint hastáncbemutató is gondoskodik a közönség teljes elvarázslásáról. Ha mindez nem lenne elég, a nap végén Bódi Guszti és a fekete szemek valamint Rúzsa Magdi koncertje tölti meg élttel a holdvilágos éjszakát. Akinek, pedig még éjfél közeledtével sem száll inába a bátorsága, hogy a szabadban maradjon, az utcabállal búcsúztathatja a napot.

Augusztus 8-án délelőtt 10 órától, a rendezvény utolsó napját, az első ízben megrendezett Felina Boszorkányfesztivál Kupa, vagyis a nemzetközi női kézilabda tora zárja, a Városi sportcsarnokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top