Close

Diplomácia, történelem és szerelem – egy napon, egy helyen!

Az Atlantic Press Kiadó és az Aba Könyvkiadó sok szeretettel meghívja Önt december 13-án 17 órára az Alexandra Pódiumra (Alexandra Könyvesház, Nyugati tér 9., IV. emelet) karácsonyi köteteink bemutatójára.
A moderátor ez alkalommal is Endrei Judit lesz. A könyveiket bemutató szerzők: Benkő László, Dr. Károlyi Hortenzia, Rupáner-Gallé Margó. Ari Shavit izraeli újságíró könyvét Bokor Pál, az Atlantic Press Kiadó főszerkesztője és a könyv fordítója mutatja be. A bemutatón négy új kiadványunkkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Benkő László: Drezdai emberünk
Benkő művei nem ismeretlenek a hazai történelmi regény kedvelők körében, hírnevét a Viharlovasok és a Honfoglalás trilógia alapozta meg. Az Atlantic Press Kiadónál A spanyol grófnő címmel jelent meg regénye, méghozzá az egyéniségéhez legközelebb álló műfajban: politikai thrillert írt, s első alkalommal a második világháború spanyol és olasz frontjaira kalauzolta el olvasóit. Drezdai emberünk című új regényében kémek, titkosügynökök, fegyvercsempészek és intrikusok nyüzsögnek, de még Vologya Putyin, a későbbi orosz elnök is felbukkan. A könyv igazi unikum a maga műfajában, mert a kelet-európai rendszerváltás titkosszolgálati hátterének témájához magyar szerző eddig nem mert hozzányúlni.

Rupáner-Gallé Margó: Szerelem Szegeden

Hatodik kisregényében a népszerű hartai írónő Szegedre viszi olvasóit főhősével, Blankával, aki súlyos családi drámák és válságok után menekül a Tisza-parti városba. RGM most a már korábban megismert Márai lányok barátnőjének életéről mesél, ismét sok bájjal, pozitív kicsengéssel és az elmaradhatatlan, de mindig szórakoztató szerelmi bonyodalmakkal.

Dr. Károlyi Hortenzia: Smaragdzöld versek

A civilben belgyógyász doktornőként ismert szerző kitűnően sikerült verseskötetével érkezik az Atlantic-Aba estjére, melyben az önzetlen szerelemre épülő párkapcsolat örök asszonyi problémáit öntötte versbe, dalba. A kimondottan slágergyanús dalok egyikét Voith Ági előadásában a könyvbemutató résztvevői is meghallgathatják.

Ari Shavit: Hazám, az ígéret földje

A népszerű izraeli újságíró, Ari Shavit remekműgyanús könyvéről a kötet fordítója Bokor Pál mesél. A Hazám, az ígéret földje New York-i és budapesti megjelenése óta ott is, itt is előkelő helyeken van a sikerlistákon. Nemzetközi visszhangja is jelentős. A bemutatón kiderül, mi ennek az oka, s hogy miért ajánlja a szerző ezt az Izrael modernkori történetét feldolgozó művet elsősorban nem Izraelieknek és nem zsidóknak.

A könyvbemutatót követően Rupáner-Gallé Margó a róla elnevezett Rupáner-konyha egy-egy különlegességével, Károlyi Hortenzia pedig hódmezővásárhelyi túrós lepénnyel várja a vendégeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top