Close

Tavaszillatú otthon

Ha belépne ide egy vendég, aki a lakást egykori állapotában ismerte, azt hihetné, eltévedt, nem ugyanabban az otthonban jár. Pedig a belsőépítészeten cseppet sem változtattak, minden fal a helyén maradt. És mégis minden más. Jó ötletekkel, idotálló berendezéssel és szép színekkel varázsolt újat a régiből Kiss Márta Mária lakberendező.

 


Klasszikus lakberendezési feladat volt ennek a kedves, hangulatos otthonnak a megtervezése – meséli Kiss Márta Mária. Igazi kihívást az jelentett, hogy nagyobb változtatásokat nem eszközölhettünk, vigyázni kellett a költségvetésre, mégis merőben eltérő megjelenést képzeltünk el. Falakat nem bonthattak, nem helyezhettek át. Igaz, nem is volt rá szükség, praktikus és kellemes a háromszobás lakás beosztása. A belépő világos, többfunkciós térbe érkezik, ahol az előtérrel egybefügg az étkező, és külön ablakkal gazdagítva ugyancsak ezen légtérben van a konyha. A főzés színtere egy nagyobb beugróban kapott helyet, így a háziasszony együtt lehet a társasággal, de a konyhai munka eszköztára még főzés közben sincs szem előtt.

Az alaprajz tehát semmit sem változott. De miből állt az átalakítás? A parkettát sötét színűre pácolták, a konyha és az előtér–étkező hidegburkolatát laminált padlóra cserélték. Ettől rögtön melegebb hangulatú lett a tér, ugyanakkor annyira visszafogott is maradt, hogy a falakra tapéta és kapucsínó árnyalat kerülhetett. A konyhabútor „gerince” is maradt, a munkalapját és ajtóit cserélték elegáns és kellően visszafogott árnyalatúakra.

A cikk folytatása az A Mi Otthonunk magazin áprilisi számában olvasható. Keresse az újságárusoknál!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top